• DOLAR 32.545
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2476.872
  • ...
Suriye'deki mazlumlara 11 yardım TIR'ı gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Osmangazi Belediyesi ve İHH tarafından hazırlanan içerisinde gıda ve giyim malzemelerinin yer aldığı 11 TIR'lık yardım konvoyu, Doğanbey TOKİ Konutları yanındaki otoparkta düzenlenen törenle uğurlandı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, yardım TIR’ları Kur’an-ı Kerim okunup dualar edilerek Suriye’ye gönderildi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “İHH ile organize bir şekilde Suriye’deki iç savaştan zarar gören mazlumlara yönelik yardımlarımıza devam ediyoruz. Bu yardımları Bursa olarak yapıyoruz. Belediyelerden sivil toplum kuruluşlarına, iş adamlarından vatandaşlara kadar herkes elinden geldiğince destek oluyor. Bugün de 11 yardım TIR’ını bölgeye uğurluyoruz. Ben, Ramazan aynın getirdiği birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının 12 ay boyunca tüm dünyaya yayılmasını diliyorum. Ülkemizdeki ve diğer İslam ülkelerindeki çatışma ortamı en kısa sürede son bulur inşallah. Baktığımız zaman tüm dünya Suriye’de. Ancak insanlık adına değil, kendi menfaatleri adına. Bizler ise insanlık adına oradayız. İnşallah insanlık kazanır.” dedi.

İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan da, “6 yıldır Suriyeli kardeşlerimizin yanında durmaya gayret ediyoruz. İnşallah bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında Suriye’ye 34 yardım TIR’ı gönderdik. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’da 6 TIR ile bize yardım etti. Bu yıl ki Ramazan ayında hedefimiz 60 yardım TIR’ı göndermek. Bu hedef doğrultusunda bugün 23’üncü TIR’ımız yola çıkıyor. İnşallah Ramazan ayının sonuna kadar da hedefimize ulaşırız. Bugün yola çıkardığımız yardım konvoyu inşallah Suriye’deki mazlumlara bir nebze destek sağlar. Ben destek olan herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yardım TIR’ları dualar eşliğinde Suriye’ye uğurlandı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir