• DOLAR 32.417
  • EURO 35.535
  • ALTIN 2324.821
  • ...
Yakılan anaokulla ilgili valilikten açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, saldırganlar tarafından okulun içine atılan piknik tüpü ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı nedeniyle de okulda büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, "İlimiz İpekyolu ilçesi Bostaniçi Mahallesi Demokrasi Caddesi üzerinde bulunan Şafak Anaokulu’na 19 Haziran 2016 günü 23.30 sıralarında, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda, okul önünde bulunan bayrak direğiyle okulun giriş kapısı kırılarak içeri girilmiş ve tüm güvenlik kamera sistemi çalınmıştır. Saldırganlar tarafından okulun içine atılan piknik tüpü ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı nedeniyle de okulda büyük çapta maddi hasar meydana gelmiştir.” denildi.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin telin edildiği açıklamanın devamında ise “Patlamanın etkisiyle çıkan yangın ise vatandaşların haber vermesi üzerine okula gelen itfaiye tarafından söndürülmüştür. Olayla ilgili tahkikat ve failleri belirleme çalışmaları devam etmektedir. Eğitim yuvalarına saldıran zihniyeti ve failleri telin ediyor, durumu kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.  (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir