• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
Camiler çocuklarla şenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrencilerin karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girmesinin ardından yaz Kur’an kursları başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen, Kur’an kursları 9 hafta sürecek. Her yaş grubundan öğrenciler yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim görebilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca gönderilen “Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları”ndaki şartları taşıyan kurslarda, ayrıca yaz döneminde 4-6 yaş sınıfları açılabilecek.

Gel Bu Yaz Kur’an-ı Gönlüne Yaz’ sloganıyla başlayan Kur’an kursları Türkiye genelinde çocukların yoğun katılımına sahne oldu. Camiler çocukların sesiyle şenlendi.

Batman

Batman’daki Yaz Kur’an Kursları ile ilgili bilgi veren Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, okulların tatile girmesiyle beraber kent merkezi, ilçe ve köylerinin tamamında Kur’an kurslarının düzenlendiğini belirtti.

Müftü Erhan, Batman’da yaz tatili boyunca 750 öğretici tarafından 200 üzeri cami ve Kur’an kursunda eğitim verileceğini geçen sene il genelinde 37 bin öğrencinin katıldığı kuralara bu yıl 40 bin öğrencinin katılmasının beklendiğini söyledi.

Gaziantep

Gaziantep’in camilerinde de Kur’an kursları çocukların neşesi ve büyük bir ilgisi ile başladı.

Yaz tatilinin başlamasını fırsat bilen çocuklar, sabah saatlerinden itibaren cami ve Kur’an kurslarına gelerek kayıt yaptırdıktan sonra yaklaşık 2 ay sürecek olan Kur’an eğitimlerine başladı.

Çocuklarla dolan camilerde renkli görüntüler oluşurken, Kur’an Kurslarına olan ilginin artması ise gözlerden kaçmadı.

Camilerde Kur’an dersinin yanı sıra çocuklara Siyer, ibadet, ahlak ve temel dini bilgilerin de verileceği bildirilirken, Ebeveynlere seslenen Kur’an eğitmenleri ise, ailelerden çocuklarını mutlaka Kur’an’ı sevdirmelerini ve camiye göndermelerini istedi.

Yaz Kur’an Kursları bugün başlamış olmasına rağmen ailelerin ve çocukların büyük bir ilgi gösterdiğini belirten Halid b. Velid Cami İmam Hatibi Nurettin Şirin, “Görüyorsunuz ilk gün olmasına rağmen şuan camiye sığmıyor durumdayız. İnşallah günbegün sayımızın daha çok artacağına inanıyoruz. Bu noktada ailelerimizden çocuklarını camilere teşvik etmelerini istiyoruz. Çocuklarının üzerinde durmalarını istiyoruz. Çünkü geleceğimizin düzelmesi ancak Kur’an’ın ahlakı ile olur. Kur’an’sız ilerleme kesinlikle görülmeyecektir. Biz buna inanıyoruz ki eğer geleceğimizi Kur’an ile süslersek, çocuklarımıza Kur’an mesajını ve ruhunu aşılar isek inşallah geleceğimizi kurtaracağımızı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Ağrı

Ağrı’daki camilerde de çocukların coşkusu görülmeye değerdi.

Çocuklara sevgi ile Kur’an’ı ve ibadetleri aşılamayı hedeflediklerini belirten Musa Ağa Camii İmamı Dündar Taşdan ise şunları ifade etti: “Yine bir yaz Kuran kursları dönemleri başladı. İnşallah bu yılda çocuklarımıza hem Allah’ın evi olan camileri sevdirmeyi ve hem de caminin özelinde İslamiyet’i, ibadetleri çocukların gönlüne kazımayı, çocuklara bu işi sevdirmeyi hedefliyoruz. Öncellikle sevgi ile işe başlayacağız. Çocuklarımıza camiyi, Kur’an-ı Kerim’i, namazı sevdireceğiz ki çocuklar bu işe sevgi ile başlasınlar. İnşallah ömürlerinin devamında bu sevgi eksenli çocuklarımızı İslam ve Kur’an ile yetiştirme gayreti içerisinde olacağız.”

Kur’an kursuna giden öğrencilerden Umut Kaya, “Kur’an öğreniyoruz, dinimizi öğreniyoruz. Hem eğleniyoruz ve hem de öğreniyoruz. Şuana kadar tecvitli olarak elifba öğrendim.” İfadelerini kullanırken Abdulkadir Tunç isimli öğrenci ise, “Kur’an-ı Kerimi ve Kur’an ile birlikte peygamberleri, melekleri, ibadetleri de uygulayarak öğrendiklerini söyledi.” diye belirtti.

Elazığ

Elazığ Sarayatik Camii imamı Selami Şimşek yaz Kur’an kurslarında camilerin dolup taştığını söyleyerek bu manzaranın kendilerini sevindirdiğini belirtti.

Kur’an kursu için tayin edilen 9 haftalık sürenin yetersiz olduğuna dikkat çeken Şimşek, Tabi ki Kur’an eğitimini 9 haftaya sığdırmak mümkün değildir. En başta kuran eğitiminin evlerimizde başlaması lazım. Evde anne ve babaların mutlaka kuran okuması gerekir ki çocukları da kuran öğrensin. Siz Kur’an-ı Kerim’i asla 9 haftaya sıkıştıramazsınız. Çocuklar burda 9 hafta içinde öğrendiklerini okula gidince yine unutuyor. Bundan dolayı okullarda kuranı kerim seçmeli ders değil de zorunlu ders olmalı.” İfadelerini kullandı. 

Şırnak Silopi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Yaz Kur’an kursunun ilk gününde camiye akın eden çocuklar çok mutlu olduklarını ifade etti.

Kursun ilk gününde ders verilen camileri gezen Silopi İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi, çocuklarla sohbet edip, soru sordu.

İlçe merkezi ve çevre köylerdeki bütün camilerde Kur’an Kursu eğitimine başlandığını belirten Müftü Elçi, ilçede yaşanan olaylarından dolayı hasar gören camilerin de onarıldığını ve o camilerde de kurs verildiğini söyledi.

Kur’an kursuna geldikleri için çok mutlu olduklarını söyleyen Yakup Ökten, Yusuf Işık, Adalet Cing isimli öğrenciler de bu yazı en iyi şekilde değerlendireceklerini ifade etti.  (M. Sait Çelik, İbrahim Koçyiğit, Ebubekir Yavuz- İLKHA)





































Bu haberler de ilginizi çekebilir