• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
RIRS ameliyatı ile sağlığına kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Böbreğinde ve böbrekle idrar kesesi arasındaki kanalın (üreter) üst kısmında 2 cm ve bir cm’lik taşı olan 22 yaşındaki Mehmet Selim Tatar isimli hasta RIRS (Retrogradİntrarenal Cerrahi) veya diğer adıyla FURLAS (Flexibleüreterorenoskopi lazer)  ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Ameliyat Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ali Akkoç ve ekip arkadaşları Op. Dr. Ramazan Topaktaş ve Op. Dr. Cemil Aydın’ın beraber gerçekleştirildi.

Yapmış oldukları ameliyat hakkında bilgi veren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ali Akkoç, Fleksiblüreterorenoskopi cihazı sayesinde artık böbrek taşı ameliyatlarının tamamen kapalı olarak yapıldığını söyledi.

Akkoç, "Fleksiblüreterorenoskop cihazı uç kısmı kıvrılabilir yapıda, genellikle 3-3,5 mm kalınlıkta, oldukça ince çapa sahip narin bir alettir. İnce yapısı sayesinde vücutta herhangi bir delik ya da kesi yapılmaksızın doğal idrar yollarından böbreğe kadar ilerlenmekte ve böbrek içerisindeki taşlar lazer teknolojisiyle ufak parçalara ayrılmaktadır. Ucu kıvrılabilen bir alet olduğu için böbreğin farklı bölgelerindeki taşlara ulaşma imkânı sağlar. Ayrıca flexiblüreterorenoskop, idrar yollarından olan kanamaların araştırılmasında, şüpheli üst üriner sistem patolojisi (üreter veya böbrekte tümör şüphesinde) olan hastalarda tanı koyma amacıyla kullanılabilir. Ama günümüzde en yaygın ve başarılı kullanım alanı böbrek taşlarıdır." dedi.

Ameliyat olan hastanın kısa süre içerisinde taburcu olduğunu söyleyen Akkoç, "Genel anestezi altında uygulanan bu yöntemin avantajları olarak; yüksek başarı oranları, böbreğe doğal yoldan girildiği için perkütan ve açık cerrahi gibi yöntemlerden farklı olarak vücutta kesi izi olmaması, kanama ihtimalinin perkütan ve açık cerrahiye göre oldukça minimal olması nedeniyle kanama eğilimi olanlarda ve antikoagülankullananlardada uygulanabilmesi, hastanın aynı gün veya ertesi gün taburcu olabilmesi, pelvik ve at nalı böbrek gibi doğuştan böbrek anomalisi olan hastalarda da güvenle uygulanabilmesi sayılabilir.” ifadelerini kullandı.

Doktorların gerçekleştirdiği başarılı ameliyat ile sağlığına kavuşan 22 yaşındaki Mehmet Selim Tatar ise şöyle konuştu: “Çok hastaydım ve aşırı sıkıntı çekiyordum. Doktorların haberlerini medyadan sık sık takip ediyordum, hocalarımla ilgili çok güzel haberler okuyor bilgiler alıyordum ve kendilerine gelmeye karar verdim. Allah razı olsun kendileri benimle çok ilgilendiler hemen tetkik ve tahlillerim yapıldı. Ameliyat kararı verdiler ve başarılı bir ameliyat sonrası şimdi çok sağlıklıyım. Allah binlerce kez kendilerinden razı olsun çok mutluyum. Ameliyat süresince de hiçbir masrafımda gitmedi. Bana ve diğer yatan hastalara çok ilgili ve alakalı davranıyorlar ve moral veriyorlardı. Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum bana yapılan bu insanlığı asla unutmayacağım emeği geçen doktorlarıma ve hastane personellerine çok teşekkür ederim” (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir