• DOLAR 32.33
  • EURO 35.082
  • ALTIN 2297.658
  • ...
Yaşlı amcanın hayvan sevgisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’da 2 yıl boyunca her gün öğleden hemen sonra Balıklıgöl Platosunda bulunan Hasan Paşa Camisi'ne gelip avlusuna kedilere su, kuşlara ise buğday ve ufak hale getirdiği ekmekleri ıslatıp yem olarak veren 65 yaşındaki Fethi Suveren, hayvanlara olan sevgisini gözler önüne seriyor.

Yaşlı olmasına rağmen büyük bir gayret ve azimle Karaköprü ilçesinden taşıdığı buğday ve ekmekle Hasan Paşa Camisi'ne kadar gelen Fethi amca burada önce yeri ıslatıyor. Daha sonra evden getirdiği şeffaf poşeti yırtarak yere seriyor. Ardından akşamları ufak hale getirdiği ekmekleri o poşetin üzerine dökerek yayıyor ve oradan uzaklaşıyor.

Fethi amca Hasan Paşa Camisi'nden çıktıktan sonra 50 metre ileri de bulunan Yusuf Paşa Camisi'ne de giderek aynı şeyleri burada da tekrarlıyor. Fethi amcanın camiye girmesiyle kumrular ses çıkarmaya ve daldan dala uçuşarak avluya konmaya başlıyor. Normal zamanlarda insanları görerek uçan kumrular, Fethi amcanın yanlarına kadar gitmesiyle uçmadıkları ve meraklı bakışlarla verilecek buğdayları bekledikleri görülüyor.

Buğdaylar, yere serpilmesinden kısa bir müddet sonra kumru ve serçelerin akınına uğruyor. Bu durumdan hoşnut olan çocukların da Fethi amcadan önce camiye gelip oturdukları ve kuşları seyrettikleri görülüyor.

Yaptığı bu işi ömrünün sonuna kadar yapmada devam edeceğini söyleyen Fethi Suveren, “2 yıl önce başladım. Allah nasip ederse ölünceye kadar devam edeceğim. Evde aldığım ekmekleri ufak ufak hale getirip poşete koyuyorum. Daha sonra ise bu camilere getirip yere yığıyorum. Ardından üzerlerine su döküp yumuşatıyorum. Ayrıca haftalık aldığım buğdayları da ayrı yerlere serpiyorum. Bunu gören kumru, serçe ve güvercinler gelip yiyorlar.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA) 





















Bu haberler de ilginizi çekebilir