• DOLAR 32.494
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2431.985
  • ...
İsrail Ulusal Güvenlik Araştırma Merkezi “Akademik Kisveli Katiller”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimi, akademik alanlar dahil her türlü güvenlik ve sivil kurum ve kuruluşu, işgal projeleriyle baskı, zulüm ve hukuku sindirme temeli üzerine kurulu bir sistemi kurmada kullanıyor.

Bu amaç ve hedefler için araştırma merkezleri kuruldu. Bu merkezler akademik isim ve etiketle de olsa aslında işgal rejimindeki çeteleri ve çetelerin başını temsil ediyorlar. Bunlar işgal rejiminde siyasi karar mekanizmalarının üçüncü ayağı olarak göze çarpıyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi`nin Araştırma ve Tercüme Birimi, işgal rejiminde Siyonist karar mekanizmalarına raporlar sunan ve yapılanları akademik isimle kamufle eden bir merkezi tanıtacak.

Bu merkez “Ulusal Güvenlik Araştırmaları Merkezi / National Security Studies” (NSSC)`dir.

Merkezin amacı

Ulusal Güvenlik Araştırmaları Merkezi 2000 tarihinde Hayfa Üniversitesinde İsrail ulusal güvenliğiyle ilgili araştırmalara teşvik için kuruldu. Merkez birçok alanda değişik uzmanlık alanlarını geliştirmeyi amaçlıyor. Siyasi, askeri ve sosyal alanların yanında ulusal güvenliğin kanuni, ahlaki ve ekonomik alanlarını bir araya getirmeyi amaçlıyor. Bu yolla karar mercilerinin meseleleri daha iyi anlamları yanında, üst düzey siyasi ve bürokratlarla üst düzey askerleri yetkililerin uluslararası arenada çalışmalarını daha iyi yapmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Merkez ayrıca geçen süreçte dünyanın dört bir yanındaki güvenlik kurum ve kuruluşlarıyla diyalog kurup, bunun devam etmesini sağladı. Bu diyaloğu, Hayfa Üniversitesinde yaptığı ulusal araştırma programlarıyla gerçekleştirdi. Merkez burada üst düzey bürokratlarla ulusal güvenlik alanında çalışan rütbeli subaylara seminerler vermektedir.

Genç araştırmacılar yetiştiriyorlar

Merkez yukarıda ifade edilen görevleri ifa etmenin yanında, genç araştırmacılar yetiştirmek ve alanlarında gelişmelerini sağlamak için de çekirdek kadro oluşturmaktadır. Merkezi gelecekte idare edecek yeni bir araştırmacı nesil yetiştirme ve hazırlama gayreti içindedir.

İsrail içinde ve dışında farklı üniversitelerde çalışan bir grup araştırmacı merkezi sevk ve idare ediyor. Bunlar güvenlik, askeri, teknoloji, hassas bilimler, sosyoloji, akademik çalışma, hukuk gibi alanlarda uzman kişilerdir. Burada çalışanlar, uzman oldukları alan bilgilerini pratik akademik araştırmalarla birleştirme fırsatını yakalıyorlar. Burada çalışanlar, yaptıkları araştırmanın verimli olması için değişik örgüt, sivil toplum kuruluşu ve araştırma merkezleriyle de birlikte çalışıyorlar.

Merkezde çalışan en önemli akademisyenler

Ulusal Güvenlik Araştırmaları Merkezini Prof. Gabriel Ben-Dor kurdu ve 2008 yılına kadar merkezin müdürü olarak görev yaptı. Hayfa`daki Ulusal Güvenlik Araştırma Programlarının da başkanıdır.

Dr. Dan Shiftan

Şu anda merkezin müdürüdür. Hayfa`da Siyasi Bilimler hocasıdır. Aynı şekilde Ulusal Savunma Fakültesinde ders vermektedir. Geçen kırk yıl içinde İsrail`deki karar mercilerine müsteşar olarak çalıştı. Özellikle İsrail ulusal güvenlik kurumlarındaki üst rütbeli komutanlara danışmanlık yaptı. Araştırmaları Arap-İsrail ilişkileri, Arap siyaseti, Amerika`nın Ortadoğu politikası hakkındadır. Filistinlilerle yaşama siyaseti, bitirici savaşlar, İsrail ve Filistin`in birbirinden ayrılması gibi alanlarda da birçok eser yazmıştır. Arap Azınlık ve Yahudi Devleti ismiyle de eserleri bulunmaktadır.

Dr. Sivan Hirsch Hoefler

Bu da radikal olan kişilerin düşünce ve eylemleriyle ilgili araştırmalar yapıyor. Kişilerin radikal çalışmalara başlamasına neden olan sebep ve şartları irdeliyor. Siyasi psikoloji, kültür, terör ve siyasi şiddet alanlarında kitaplar yazmıştır.

Dr. İyad Lewin

Ariel Üniversitesinde siyasi bilimler hocasıdır. Savaşta Milli Esneklik adıyla kitabı bulunmaktadır.

Filistin Enformasyon Merkezi- Araştırma

Bu haberler de ilginizi çekebilir