• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2426.322
  • ...
PKK`nin Pınarcık katliamı unutulamıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Ömerli ilçesine bağlı Pınarcık (Xerzikê erebo) köyünde 20 Haziran 1987 tarihinde PKK`lilerce gerçekleştirilen katliamda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 30 sivil hayatını kaybetmişti. Tarihe ‘Pınarcık Katliamı` olarak geçen saldırı aradan geçen 29 yıla rağmen unutulmadı.

“Tüm ailemi saldırıda kaybettim”

Mardin`in Ömerli ilçesine 20 kilometre mesafede bulunan Pınarcık Köyü`ne giden İLKHA muhabirine konuşan Şeyhmus Yavuz (76), tüm ailesini saldırıda kaybettiğini söyledi. Eşi ve bir çocuğu başta olmak üzere ailesinden 17 kişinin katledildiğini hatırlatan Yavuz, devletin kendilerine sahip çıkmadığını söyledi.

“O acıyı yüreğimde saklıyorum”

Katliamı unutmadıklarını ve hiçbir zaman unutmayacaklarını, olayın acısını ilk gün gibi yüreklerinde taşıdıklarını söylen Yavuz, olayın yaşandığı günü şöyle anlattı: “PKK`liler köyümüze 3 yönden saldırdılar. Bizde onlara karşı koyduk. Fakat cephanemiz bitti. Ardından köye giren PKK`liler, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 30 kişiyi öldürdü. Aradan geçen 29 yıla rağmen bu acıyı yüreğimde saklıyorum, saklamaya da devam edeceğim.”

“Bebek ve çocukların suçu neydi?”

Köylerinde yaşanan katliamın acısının tarifi imkânsız olduğunu dile getiren Yavuz, “Bizim dinimizde bu gibi katliamların yeri yoktur. Bizim dinimizde suçsuz yere bir kişiyi öldürmek tüm âlemi öldürmek gibidir. Şimdi bizim suçumuz neydi, ya o çocukların ve bebeklerin suçu neydi. Çok yazık, bu nasıl bir vicdansızlıktır. Eğer vicdanları olsaydı zaten bu katliamı yapmazlardı. Allah tanımızlardır bunlar. İsteğimiz bu gibi katliamlar artık yaşanmaz.” dedi.

“Devlet bize sahip çıkmadı”

Devletin kendilerini yüzüstü bıraktığını savunan Yavuz, “Devlet ne bize tazminat verdi ne de çocuklarımızı işe soktu. Ankara`ya defalarca dilekçe yazmamıza rağmen ‘kapsam dışı` diyorlar. Bu kapsam dışı da neyin nesi, bunlar şehit değil mi? Terör mağduru diyorlar, her halde bunlar terör mağduru değil. Neden bunları terör mağdurundan saymıyorlar?” diye sordu.

16`sı çocuk 6`sı kadın 30 kişi katledilmişti

Mardin'in Ömerli ilçesine bağlı Pınarcık köyüne 20 Haziran 1987`de baskın yapan silahlı PKK`liler,  16`sı çocuk, 6`sı kadın 30 kişiyi katletmiş ve ardından evleri ateşe vermişti. 6 aylık bebeklere dahi kurşun sıkan PKK`liler, köydeki hayvanları bile ateşe verip telef etmişti. Saldırı tarihe ‘Pınarcık Katliamı` olarak geçmişti. (M. Salih Keskin- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir