• DOLAR 32.506
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2439.99
  • ...
PKK'nin katlettiği oğulları gözlerinin önünden gitmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK’nin, Muş’a bağlı Yukarı Yongalı (Çengilli) köyünde 9 Eylül 1993 yılında hayvanlarını otlatmaya götüren Yusuf Yaşlak’ı katletmesi, aradan geçen 23 yıla rağmen unutulamıyor.

Kendilerine boyun eğmeyen Çengilli köyünü bir akşamüstü basmaya gelen yaklaşık 300 kişilik PKK’li grup, Yusuf Yaşlak’ı (23) hayvanlarını otlattığı sırada yakalayıp köyün girişine getirerek katletti.

O gün yaşanan PKK cinayetini anlatan baba Ömer Yaşlak, İLKHA’ya yaptığı açıklamada, 1993 yılında köylerini yaklaşık 300 kişilik PKK’li grubun bastığını ve oğlu Yusuf’u koyunlarını otlatırken esir aldıklarını söyledi.

3 grup halinde köyün üzerine gelen PKK’lilerin öncesinden işkence ettikleri ve kollarını arkadan bağladıkları oğlu Yusuf’u da köyün girişine kadar getirdiklerini belirten Ömer Amca, köy halkıyla PKK’liler arasında yaşanan çatışmada PKK’lilerin ciddi anlamda zayiat verip geri püskürtüldüğünü ifade etti. Ömer Amca, PKK’lilerin verdikleri zayiattan sonra geri çekilmek zorunda kalınca oğlu Yusuf’u köy girişinde katlettiklerini söyledi. 

“PKK’nin zulmüne ortak olmadığımız için köyümüzü bastılar”

Baba Ömer Yaşlak, sözlerine şöyle devam etti: “PKK’liler gelip halka hakaret ediyorlardı. Gidip masum insanları, çoluk çocukları katlediyorlardı. Bizler de bu zulmü kabul etmedik. Birkaç defa gelip yardım istediler bizler de kesinlikle zulme ortak olmayacağımızı söyleyip kabul etmedik. PKK’liler daha sonra çok kalabalık bir grup halinde akşamüzeri köyümüzü basmaya geldiler. Yaklaşık 6 saat süren bir çatışma yaşandı. O sırada oğlum koyun otlatırken köyün aşağı tarafında onu yakalamışlardı. Ellerini arkadan bağlamışlardı ve onu kendileriyle köyün girişine kadar getirmişlerdi. PKK’liler köye giremeyeceklerini anlayınca köy girişinde oğlumun kafasına sıkarak onu şehit ettiler.”

“PKK’nin zulüm ve hakaretleri hiç bitmedi”

PKK’nin zulmünün her zaman devam ettiğini kaydeden Ömer Amca, “Gelip bizden para istiyorlardı, yardım istiyorlardı ve hatta namusumuza göz dikiyorlardı. İslam dininde bu tür şeyler yoktur. İşte bizler PKK’nin bu isteklerini kabul etmediğimiz için köyümüzü bastılar. PKK’nin zulüm ve hakaretleri hiç bitmedi, devam ediyor. Zulümlerini hiçbir zaman terk etmediler.” diye konuştu.   

Oğlunun vahşice katletmesini asla unutamadığını sözlerine ekleyen Ömer Amca, “Oğlum çok hayâlı ve sakin birisiydi. Çok mütevazı ve iyiydi. Oğlumu hiçbir zaman unutmadım. Ölüm Allah’ın emridir fakat PKK’nin zalimce oğlumu katletmesini asla unutamıyorum. İşkence ile katletmeleri asla unutulmaz. Allah hakkımızı bırakmasın.” dedi.

“Oğlumu çok özlüyorum”

Oğlu Yusuf’un şehadet gününü unutamadığını söyleye anne Amine Yaşlak ise duygularını şöyle dile getirdi: “Kafir PKK’liler oğlumu şehit ettiler. Oğlum çobandı, koyunları otlatmaya götürmüştü. PKK’liler onu esir aldı ve 6 saat ellerini bağlamışlardı, onu öyle şehit ettiler. Kaderinde bu varmış, onu bize Allah verdi ve yine Allah aldı. Oğlum Rabbini çok severdi. Oğlum 23 yaşındaydı. Oğlumu özlüyorum ve hiç aklımdan çıkmıyor.”

“Allah bize bu acıyı yaşatan PKK’nin belasını versin”

Oğlunun çok güzel bir ahlaka sahip olduğunu dile getiren anne Amine Hanım, “Eğer ki oğlumun ahlakı güzel olmasaydı, Allah ona şehitliği nasip etmezdi. Çok sabırlı birisiydi. Komşusunun tavuğuna bile karışmamıştır. Oğlum da şehit olmayı çok istiyordu, Allah da ona nasip etti. Kur’an okumayı severdi, namazlarını hiç kaçırmazdı. Çoban arkadaşları, oğlumun hayvanlarını otlatırken gece namazlarını dahi kıldığını söylerdi. Arkadaşlarına da çok iyiydi. Herkes ondan çok razıydı. Benden şehit olması için dua isterdi ve Allah’ta ona o çok istediği şehitliği nasip etti. Oğlum gözlerimin önünden gitmiyor, onu unutamıyoruz. Allah bize bu acıyı yaşatan PKK’nin belasını versin.” dedi.

PKK’nin kurşunlarına hedef olmuş mazlum Kürt halkının evlatlarından biri olarak tarih sayfalarında yer alan Yusuf Yaşlak; bundan 23 yıl önce, 23 yaşında, hayatının baharında, geleceğe dair hayalleri varken katledildi. (M.Fatih Akgül/Emrah Deniz-İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir