• DOLAR 32.569
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.887
  • ...
"Biz kardeşlerimizi din düşmanı örgüte teslim etmeyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere bugün özel uçakla saat 17.30’da Batman’a gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti İl Başkanlığı ile Batman Valiliğini ziyaret etti.   Bakan Ala, daha sonra Batman Valiliğinin organize ettiği “Gönül Sofrası İftar Programı”na katıldı.

İftar programına, Bakan Efkan Ala’nın yanı sıra AK Partinin eski ve yeni milletvekilleri, Vali Ahmet Deniz, STK temsilcileri, kamu kurum müdürleri, bazı kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda bir konuşma yapan Bakan Ala, İslam coğrafyasında herkesi rahatsız eden gelişmeler olduğunu belirterek, “Bunların hepsine olumlu anlamda müdahale etme arzumuz var ama imkânımız olmayabilir. Biz bize düşeni yapmakla mükellefiz. Suriye’deki, Irak’taki gelişmelerden dolayı bugün Türkiye’de 3 milyon insan bizim misafirimizdir. Onlara Ensar- Muhacir anlayışıyla yaklaşıyoruz. Bugün her tarafta sıkıntı varken Türkiye 4,8 büyümeyi elde etmiştir.” dedi.

“Terör belasına ‘yeter artık’ demeliyiz”

PKK’lilerle layıkıyla mücadeleyi yerine getirdiklerini söyleyen Ala, “Bu terör belasına bütün Türkiye’de ‘yeter artık’ dememizin zamanı gelmiştir. Tüm kardeşlerim de kendi çocuklarının geleceği için artık ‘edi bese’ desinler. Türkiye koşmak istiyor, ayağındaki bu terör prangasını da çıkaracak. Biz bize düşeni zaten yapacağız, yapıyoruz. Biz bizim kardeşlerimizi Marksist, Leninist, din düşmanı bir örgütün inisiyatifine asla terk etmeyiz. Anca beraber, kanca beraber. Türkiye’deki bu insanlara zarar vermek neden? Bu kadar hainlik neden? Biz demokrasi gelişsin istiyoruz. Buradaki çocuklar artık iş bulsun, üretsin, mühendis, doktor, belediye başkanı, meclis üyesi, profesör olsun istiyoruz. Neden bu çocukların önüne engel çıkartıyorlar, neden bunların geleceğini karatıyorlar? Bunun herkes tarafından sorulması lazım.” diye konuştu.

“Batman manevi değerlerine sahip bir kaledir, Marksizm, Leninizm’in ne işi olabilir”

“Çocukları terörist yaparak hangi problem çözülebilir” diye soran Bakan Ala, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Kardeşlerimiz artık kendi çocuklarının geleceğini karartanlara karşı yüksek sesle itirazlarını dile getirmeliler. ‘Çekin artık elinizi çocuklarımızın yakasından’ demeliler. Bizler gerçekten çok önemli mesafeler aldık. Batman manevi değerlerine en sadık illerimizden biridir. Burası kaledir, kale. Allah aşkına böyle bir yerde Marksizmin, Leninizm’in ne işi olabilir, olamaz. Onlar da biliyorlar, olamıyorlar da zaten ama zarar veriyorlar. O zaman bu zararın da karşısında hepimiz dimdik duralım, bunu da kendimize yakışır bir biçimde bertaraf ederiz ve yolumuza devam ederiz.”

“Terör meselesini de çözüp, yolumuza devam edeceğiz”

Terörü Türkiye gündeminden çıkaracaklarını vurgulayan Bakan Ala, “Hiç endişeniz olmasın. Bu terör konusunu da Türkiye’nin gündeminden çıkarmak için son derece kararlı bir strateji izliyoruz. Bu meselenin üstesinden de geleceğiz. Milletimizle birlikte, Türkiye bu prangalardan kurtulacak, gelişen, kalkınan anlayışıyla ve dünyaya örnek olacak gençlerin objektifleriyle yolumuza devam edeceğiz. Terör meselesini de çözüp, yolumuza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Batman Belediyesine gönderilen 171 milyon TL’ye ne old?”

DBP’li belediyeleri de hizmet etmedikleri gerekçesiyle eleştiren Bakan Ala, son olarak şunları söyledi:

 “Geçen sene Batman Belediyesine 171 milyon TL ödenek gönderdik. Bu parayla ne yaptınız? Hiçbir şey. Bu millete bu reva hak mı? Oy verenler bunun için mi oy veriyor? Oy veren kardeşlerime de sesleniyorum; Ankara’dan para gönderiyoruz, onu bile size hizmete dönüştüremeyenlerle beraber olmanın artık bir anlamı yok. Çocuklarınızın geleceğini karartanlarla beraber olmayın. Onların geleceğini aydınlık yapanlarla beraber olun.”  (M.Fatih Akgül-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir