• DOLAR 32.584
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2429.668
  • ...
Şırnak halkının çöp ve susuzluk isyanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ta 14 Mart'tan bu yana devam eden sokağa çıkma yasağında evlerini terk etmeyen Gündoğdu Mahallesi sakinleri, 3 ayı aşkın zamandır temizlenmeyen çöplerden ve yaşanan su kesintilerinden dolayı yetkililere tepki gösteriyor.

Sokağa çıkma yasağı boyunca mahallede biriken çöplerin hiç temizlenmediğini belirten mahalle sakinleri, 2 aydır kesilen sularla birlikte yaşamın daha zor hale geldiğini belirttiler.

Bugüne kadar hem Valilik kriz merkezini hem de 155'i defalarca aranmalarına rağmen hiç bir çözüm üretilmediğini belirten mahalle sakinleri, ileride büyük sağlık sorunları yaşanabileceğine dikkat çekerek var olan sorunlara bir an önce çözüm getirilmesini istediler.

Yetkilere seslerini duyurmakta sıkıntı çektiklerini ifade eden Nurettin Tatar, kesilen su nedeniyle 2 aydır kuyu suyu ile idare ettiklerini kuyu suyunun da bitme aşamasına geldiğini söyledi.

Mahallede şu an 200’den fazla insan yaşıyor

Son derece sağlıksız koşullarda yaşadıklarını ifade eden Tatar, sıkıntılarını şöyle dile getirdi: “Sokağa çıkma yasağı boyunca biz mahallemizde kaldık, şehri terk etmedik. Bu süre boyunca, yani 3 ayı aşkın süredir biriken çöplerimiz var ve toplanmıyor. Mahallede şu an 200’den fazla insan yaşıyor. Mahalleyi sinekler kuşatmış durumda. Artık kokudan ve sineklerden bu yazın sıcağında pencerelerimizi açamıyoruz. Ayrıca 2 aydan fazla bir süredir merkezde meydana gelen arıza nedeniyle sularımız kesik durumdadır. Biz kuyu suyu ile idare ediyoruz. O da hem çok sağlıklı değil hem de tükenmek üzeredir. Çocuklarımızın çoğu su ve etrafın kirliliğinden hastalandı. Defalarca valilik kriz merkezi ve 155'i aramamıza rağmen yetkililer ‘tamam halledilecek’ dediler ama herhangi bir çözüm bulunmadı. Çöpler her geçen gün artmakta, su sıkıntımız da devam etmektedir. Yetkilileri acilen çözüm üretmesini bekliyoruz.”

Tatar, ayrıca sokağa çıkma yasağı sürecince depoladıkları gıdaların tükenme noktasına geldiğini, bununla beraber sebze ihtiyaçlarının olduğunu, sokağa çıkma yasağı olduğu için gerekli izinlerin verilmediğini ve bunlardan dolayı da ayrıca mahrumiyet yaşadıklarını ifade etti.

Basına yansıyan “gerekli yardımlar yapılıyor” açıklamaları gerçeği yansıtmıyor

Yetkililerin mahallede kalan vatandaşlara yardım yapıldığına dair medyada yapılan açıklamanın eksik olduğunu söyleyen Tatar, köy korucusu olan evlere gerekli kolaylıkların yapıldığını fakat köy korucusu olmayan ailelerin yardımlardan mahrum bırakıldığını söyledi.

Gündoğdu Mahallesi sakinlerinden Mehmet Kılınç da mahallede sağlık şartlarının her geçen gün daha kötüye girdiğini su, gıda ve çöp sorunlarının bir an önce çözülmesi için yetkilileri göreve çağırdı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir