• DOLAR 32.594
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2509.775
  • ...
HÜDA PAR Bingöl il teşkilatından iftar programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Bingöl il teşkilatının düzenlediği iftar programı âlimlerin yanı sıra kentte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

HÜDA PAR Bingöl il teşkilatı tarafından organize edilen iftar programına HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin katıldı.  

Düzenlenen iftar programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin, İslam coğrafyasında yaşanan katliam, kan ve gözyaşına dikkat çekerek İslam âleminin ağır imtihandan geçtiğini söyledi.

Şahin, "Şu an İslam coğrafyasının birçok bölgesi gözyaşı ve kan içerisinde ağır bir imtihan yaşıyor. İhtilaflarımızı bir tarafa bırakıp, Müslümanlar olarak bir araya gelmeliyiz. Rabbim bu Ramazan ayını bir dönüm noktası ve Müslümanların bir araya gelmesine vesile kılsın. Yangın yerine gönmüş İslam beldelerinin ve mazlumların kurtuluşuna vesile kılsın. Türkiye`de ve dünyanın birçok yerinde İslami faaliyetlerinden dolayı zindanlara atılan ve yıllarca züllümle iç içe olan o kardeşlerimize Rabbimiz hayırlı kapılar açsın, ailelerine kavuşursun ve adalet yerini bulsun.” şeklinde dualarda bulundu.

Bu mübarek Ramazan ayında bir araya gelmemize vesile olan Bingöl İl teşkilatımızdan Allah razı olsun. “diyen Şahin, daha sonra şunları kaydetti: “Ramazan ayı Kur`an ayıdır. Kur'an'ın inen ilk ayeti  “oku” ayetidir. Her şeyden önce kendini, geçmişini ve geleceğini oku. Nefsini ve kendini tanı, kendini tanımazsan Rabbini tanıyamazsın. Olayların sebebini ve sonuçlarını oku. Kitabı okuyacağız, Hz Peygamberin hayatında pratikleşen Kur`an'ı okuyacağız. Günümüzü okuyoruz, İslam coğrafyası kan ağlıyor. Ümmeti okuyoruz, Müslümanlar tefrika, ihtilafta ve çekişme içinde yuvarlanıyor. Müslümanları okuyoruz, dünyevileşmede İslam'dan uzaklaşan bir tablo karşımıza çıkıyor.”

“Müslüman coğrafyası kan ağlıyor”

Müslüman coğrafyasının kan ağladığını ifade eden şahin, “Emperyalist dünya oyunlar oynuyor, planlar kuruyor ve Müslümanların üzerinden kirli amacını geçekleştiriyor. Bunlarla işbirlikçi olan içimizdeki hainler, coğrafyamızı ateşe veriyor. Türkiye`yi yanı başımızdaki Suriye ve Irak`ta bu planlarını gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Tüm bunlardan kurtulmanın çaresini üretmemiz lazım.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanın düşmanlığı küfre olacak”

Tarihi iyi okunursa çıkılmaz gibi görünen meselelere çare üretilebileceğini söyleyen Şahin, “Tarihte günümüze benzer olaylar durumlar yaşanmış ve Allah bir çıkış yolunu da nasip etmiştir. Tarihte Selahaddin`i Eyyubi ile Allah Müslümanlara bir çıkış yolunu göstermiştir. Selahaddin`i Eyyubi'nin torunları olarak onun misyonunu canlandırmak zorundayız. Müslümanın düşmanlığı küfre olacak. Amerika, İsrail ve emperyalist Avrupa dururken, kendi içimizde birbirimizi yemeyeceğiz.” diyerek Müslümanlara uyarıda bulundu.

"Bu topraklarda kardeşliği tesis edecek olan İslam`dır"

Kemalist zihniyetin yaptığı büyük tahribatı şimdi apoizm zihniyetin yaptığını belirten Şahin, "Geçmişte Kur'an yasaklayan camileri kapatan Kemalist zihniyetin şimdiki temsilcisi Apoizm de; camileri ve medreseleri ateşe veriyor. Gençleri kendi amaçları doğrultusunda katlediyor. Bu topraklarda kardeşliği tesis edecek olan İslam`dır ve adaletidir. Adalet sağlanınca toplumda kardeşlik ve huzur oluşur.” şeklinde konuştu.

Program yapılan dua ile son buldu. (Nihat Kanat-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir