• DOLAR 32.371
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Ermeniler ve Pkk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Kaya / Siyaset Gemisi / Doğruhaber

Ermeni soykırım tasarısı Alman parlamentosunda kabul edilince her zamanki malum çevre, yani liberal ve solcular her zamanki şarkılarını okumaya devam ettiler.

HDP`den de tasarıya destek açıklaması geldi.

Ama Selahattin Demirtaş`ın kardeşi Nurettin Demirtaş`ın PKK gazetesine yaptığı açıklama şaşırtıcıydı.

DTP eski Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, askerlik sorunundan sonra baskılar karşısında Kandil`e gitmiş ve PKK`ye katılmıştı. Bazıları bu durumun uluslararası güç odaklarının Selahattin Demirtaş`ın önünü açmak için planlandığını bile iddia etti.

Nurettin Demirtaş, Yeni Özgür Politika`ya açıklamalarda bulundu. “Ermenistan cezaevlerinden çıkanların yanında Ermeni dostluğundan bahsetmeye korkuyor insan: ‘Bana Ermenilerden bahsetmeyin` diye kestirip atıyorlar” diyen Demirtaş, bazı çevrelerde ezber bozarak Ermeniler`in Kürtler`e yönelik katliam yaptığını söyledi. Ermenistan`da gözaltına alınan ve tutuklanan PKK`lileri hatırlatan Demirtaş, garip şeyler söyledi: “Bundan daha önemlisi gözaltı, mahkeme ve cezaevi süreçlerinde Ermeni yetkililerin söyledikleridir: ‘Hakkari taraflarında en küçük çocukları dahil birçok Kürt aileyi imha ettik, daha da öldürmeye devam edeceğiz` ‘Ağrı, Van ve diğer yerleri elinizden alacağız!` Bunlar maalesef bir-iki kendini bilmez-aymazın sözleri değil, bir istisna olsa anmaya bile değmezdi.”

Tarih bilgisini yokluyor Demirtaş ve şu ilginç ve şok edici bilgileri veriyor:

“Hakkari`de ne zaman nasıl katliam yapmışlar bilemiyoruz; fakat boşuna bu sözü sarf etmedikleri son 30 yıl içinde yaşanan katliamlardan bellidir: Gerek PKK gerillası kılığına girerek, gerekse bizzat Türk komandoları adıyla yüzlerce cinayet işlendiği kayıtlıdır.”

Demirtaş ya arı yuvasına çomak sokuyor ya da yerel ve uluslararası derin yapıların tüm günahlarını Ermenilere yıkıyor. Tabi bu arada TC ile uzlaşı içinde kapıyı açık bırakıyor.

PKK yöneticisi Bese Hozat`ın “Türkiye`de resmi devletin dışında bir de oluşan paralel devletler vardır. Mesela F. Gülen cemaati paralel bir devlettir. İsrail lobisi, yine milliyetçi Ermeni ve Rum lobileri paralel birer devlettir” sözlerini hatırlatan Demirtaş, “KCK Eşbaşkanı Bese Hozat çok isabetli şekilde, milliyetçi-komplocu lobi faaliyetlerinin tehlikesine dikkat çektiğinde HDP içindeki aydınlardan bile negatif tepki geldiği akıllardadır.”

Burada da durmuyor Demirtaş ve Almanya`nın tutumunu sorguluyor:

“Ermeni milliyetçiliği bu gelişmelerden sonra hangi odaklarca daha fazla tahrik ediliyor?” sorusunu soran Demirtaş, Almanya`nın “soykırım” kararı için şu ifadeleri kullanıyor. “Almanya gerçekten ne yapmak istiyor? Demokrasiyle alakaları olmayanların amaçları Türkiye`yi demokrasiye duyarlı hale getirmek olabilir mi? Yoksa Türk ve Ermeni milliyetçiliğini kızıştırma konsepti mi devrededir? Bunları hiç sorgulamadan Almanya`ya alkış tutmak aydın tavrı olamaz.”

Doğrusu “aydınlar”ın Nurettin Demirtaş`ın açıklamalarına ne diyeceklerini merak ediyorum.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir