• DOLAR 32.59
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.944
  • ...
Heniye Mısır`da Coşkuyla Karşılandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MISIR - Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Mısır`dan başlayıp Sudan, Türkiye ve Tunus ile süren yurt dışı gezilerinden sonra tekrar Mısır`a geldi. Heniye`nin Mısır ziyareti 2 gün devam edecek.

 

Heniyye`yi Kahire Havaalanı`nda coşkulu bir kalabalık karşıladı. Müslüman Kardeşler Cemaati ve diğer Mısırlı partilerin gençlerinin organize ettiği karşılama nedeniyle Heniyye gençlere teşekkür etti ve "Sizler, Mısır`ın kahraman gençlerisiniz" dedi.

 

Filistin Başbakanı`nı karşılamak için Kahire Havaalanı`na gelen Mısırlı gençlerin Filistin lehine ve Siyonist işgal rejimi aleyhine sloganlar attıkları gözlendi.

 

Mısırlı gençler, Heniyye`nin Sudan`da, Türkiye`de ve Tunus`ta coşkuyla ve sevinç gösterileriyle karşılanması üzerine sosyal paylaşım sitelerinden Facebook`ta açtıkları sayfa aracılığıyla Mısırlıları Heniyye`yi karşılamak üzere Kahire Havaalanı`nda toplanmaya davet etmişti.

 

Mısırlı kaynaklar Heniyye`nin bu sabah El-Ezher Şeyhi Ahmed Et-Tayyib ile görüşeceğini ve yine Mısır Başbakanı Kemal El-Cenzuri tarafından kabul edileceğini söyledi.

 

Heniyye, beş gün süren Tunus gezisini dün tamamlayarak Tunus`tan ayrıldı. Filistin Başbakanı Tunus`ta Cumhurbaşkanı Munsıf El-Merzuki ve Başbakan Hammadi El-Cibali`yle görüştü.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir