• DOLAR 32.576
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2438.71
  • ...
Şanlıurfa Yakubiye-Der iftar yemeği verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`nın Eyyübiye ilçesine bağlı Yakubiye mahallesinde gündüzleri bayanlara, akşamları ağırlıklı olarak öğrencilere yönelik Kur`an, tecvit ve ilmi derslerle hizmetlerini sürdüren Yakubiye-Der geleneksel hale getirdiği iftar yemeklerine bu Ramazan`da da devam etti. 

2007 yılından bu yana Ramazan iftar yemeklerini sürdüren Yakubiye-Der bu Ramazan`da da, dernek binasında davet ettiği mahalle halkına 230 kişilik iftar yemeği verdi.

İftar programından önce Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubu Mevlid-i Şerif okudu. Daha sonra günün anlam ve önemine binaen Süleyman Atmaca Hoca bir konuşma yaptı.  Ardından Yeni Safalı Cami İmamı Mehmet Emin hoca kısa bir dua yaptı.

Mübarek Ramazan ayında halkla bu manevi atmosferi paylaştıklarını ve toplu halde ümmetin mazlumlarına dua etmek için bir araya geldiklerini ifade eden dernek yetkilileri, verilen bu iftar yemeği ile aradaki kardeşlik bağlarını güçlendirmeyi ve paylaşma duygusunu yaygınlaştırmayı hedefledikleri ifade ettiler.

Okunan akşam ezanıyla birlikte oruşlar açıldı. Daha sonra  toplu halde kılınan akşam namazı ile program son buldu. (Ramazan Casuk-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir