• DOLAR 32.572
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2427.423
  • ...
"Türkiye AB için referanduma gitmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere Başbakanı David Cameron’ın, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olmasının 3000 yılından önce mümkün gözükmediğine bir tepki de Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç’ten geldi.

Avrupa Birliği’nin Türkiye’yi 53 yıldır oyaladığını söyleyen Özgenç, müzakere sürecinde neredeyse bütün fasılların tamamlanmasına karşın kabul için herhangi bir tarih öngörülmemesi bu işin olmayacağı anlamına geldiğini belirtti.

“AB Hristiyan kulüp değiliz diyebiliyor mu?”

Özgenç, “AB içerisinde, farklı dinlere mensup ülkelerin olmayışı, Hıristiyan bir  kulüp olduğunun göstergesidir. Durum bu kadar açık olduğuna göre Müslüman bir ülke olan Türkiye’yi,  aralarına neden almak istemedikleri gayet açık. Türkiye’de AB’ye ısrarla girmek için  gayret sarf ediyor, ama nafile. Mevcut durum kendi kendimize gelin güvey olmaktan başka bir şey değil.” dedi.

Avrupa Birliğinin kurucu ülkelerinden olan İngiltere’nın aylardır Avrupa Birliği’nden çıkalım mı çıkmayalım mı tartışmalarıyla çalkalandığını  ve 23 Haziran’da referanduma gideceğini hatırlatan Özgenç, “Aynı şekilde Türkiye’de AB’ye girip girmeme konusunda referandum yapılarak halka sorulmalı.” ifadesini kullandı.

“AB, siyasi veya sosyal birlik değil tam aksine bir Hristiyan kulüptür”

Özgenç, şu değerlendirmelerde bulundu: “AB’nin misyonunda Hristiyan kulüp olmak vardır ve bu misyona uygun gördükleri üyeleri gelişmişliğine, demokrasisine veya olumsuz durumlarına bakmaksızın birliğe üye aldıkları açıktır. Bize göre AB, siyasi veya sosyal birlik değil tam aksine bir Hristiyan kulüptür. Ama AB üyesi ülkelerin yetkilileri bunu açıkça söylemekten imtina ediyorlar. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir