• DOLAR 32.574
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2425.809
  • ...
Uzun süren çevre düzenlemeleri esnafı zora sokuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa’nın en çok ziyaret edilen mekânlarından olan tarihi Bursa Ulu cami çevresinde aylar önce başlatılan çevre düzenleme çalışmalarının bitirilememesi tepkiye sebep oluyor.

Özellikle Ramazan ayında yurt içi ve yurt dışından her gün binlerce vatandaşların ziyaret ettiği Ulu cami’nin çevresinde bitirilemeyen çevre düzenlemesi bölgedeki esnafları da zor durumda bırakıyor.

Orhangazi Parkı’nda hediyelik eşya dükkânı olan Necdet Salar, tadilatın yazın ve turizm mevsiminde yapılmasının işlerini yüzde yüz  etkilediğini söyledi.

“Kiramızı bile ödeyemeyecek duruma geldik”

İşlerinde yüzde yüz bir düşüşe neden olan tadilatın uzun sürmesinin de kendilerini çok kötü etkilediğini belirten Salar, “Biran önce inşaatın bitmesini bekliyorum. Kiramızı bile ödeyemeyecek duruma geldik. Yetkililerden ricam çalışmaları hızlandırıp biran önce bu inşaatı bitirmeleri yoksa biz biteceğiz.”diye konuştu.

Bir diğer esnaf Sedat Koç ise, söz konusu düzenleme çalışmalarının kendilerini adeta perişan ettiğini ifade etti.

Hafriyat işinin en kısa zamanda bitirilip bayrama yetiştirilmesi gerektiğini belirten Koç, çalışmaların aylar öncesinden başladığına dikkat çekerek, halâ bitirilememesine tepki gösterdi.

“İnsanlar yürümekte bile zorlanıyor”

Turizm mevsiminde böyle çalışmaya başlamanın doğru olmadığını savunan Koç, “Gördüğünüz gibi insanlar yürümekte bile zorlanıyor. Yerli ve yabancı turistlerin de gelmediği görülüyor. Gördüğünüz gibi her taraf yıkık.” diye konuştu.

“Belediye başkanımızın bizi duyması gerekiyor”

Koç, “Zaten elektrikler de yok. İşlerimiz de yüzde yüz  etkilendi. Turist gelmedi mi bizim iş de olmuyor. Beklentimiz ise en kısa zamanda bu işlerin bitmesi. Belediye başkanımızın bizi duyması gerekiyor. En azından kiralarımız için iyi bir şeylerin yapması bize destek olması gerekiyor.”ifadelerini kullandı. (Zeki Aras- İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir