• DOLAR 32.545
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2476.872
  • ...
IHO EBRAR Cizre`deki mağdur halka gıda yardımında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Hollanda'da bulunan Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO EBRAR, Şırnak`ın Cizre ilçesinde meydana gelen çatışmalardan mağdur olmuş halka çeşitli gıda yardımlarında bulundu.

Merkezi Hollanda`da bulunan ve kurulduğu günden beri Avrupa`daki hayırseverlerin yardımlarını dünyanın çeşitli yerlerindeki mağdur, yetim, fakir ve afetzedelere ulaştıran IHO EBRAR, Ramazan ayında da yardıma muhtaç ailelere yardımlarını ulaştırıyor.

Yaşanan çatışmalar ve uzun süren sokağa çıkma yasağı nedeniyle büyük mağduriyet yaşayan Cizre halkına gıda paketleri dağıtan IHO EBRAR yetkilileri, yardımların bundan sonra da devam edeceğini söylediler.

İçerisinde çeşitli temel gıda malzemelerinin bulunduğu yardım kolileri, Cizre`de faaliyet gösteren Nuh Gıda Bankası aracığıyla evleri zarar gören ve mağdur olan muhtaçlara ulaştırdı. 

IHO EBRAR`ın mağdur ve muhtaç ailelere ulaştırılmak üzere gönderdiği yardım paketlerini Cizre`deki ailelere ulaştırdıklarını ifade eden Servet Adlım, “Malumunuz Cizre`de 79 gün sokağa çıkma yasağı vardı. Sokağa çıkma yasağından sonra büyük sıkıntılar içerisinde olan mağdur durumdaki halkımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bir nebze de olsa insanlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık.” dedi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir