• DOLAR 32.452
  • EURO 34.491
  • ALTIN 2474.386
  • ...
Osmangazi Türbesinin bakım çalışması tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı’nca onarımı ve bakımı yaptırılan 150 yıllık tarihi olan Osmangazi türbesi Kültür Bakanlığı Sanatkarı Sedefkar Zafer Karazeybek tarafından elden geçirildi. 15 Mart 2016 da başlayan bakım ve onarım,  tamamlandı.

Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu ve isim babası Osman Gazi Han’ın Bursa’da bulunan sandukası 1855 büyük depreminden sonra Sultan Abdülmecit tarafından İstanbul’da Tamirhane-i Hümayun’da yapıldı.

Yaklaşık 20 bin civarında sedef parçadan oluşan, 12 metre karelik bir alan kaplayan safi sedef bu nadide eser, Türkiye’nin en büyük sedef işlemeli eserlerinden olma unvanını taşıyor.

Bu zamana kadar birçok bakım geçiren eser, 2016 yılında yapılan tamir, bakım, koruma ilaçlaması ve gomelak cilalama işlemleri sonucu daha uzun bir ömre kavuşturuldu.

Denetimi Bursa Restorasyon ve Konservasyon Labaratuarı’nca yapılan tamir ve bakım uygulamaları, aslına uygun şekilde deneyimli Sedefkar ve Restoratör Zafer Karazeybek ve ekibi tarafından tamamlandı.

Bursa’nın tarihi dokusunun önemli eserlerinden olan sedef korkuluğunun, daha nice uzun yıllar ömürlü kalmasını dileyen Sedefkar  Karazeybek,  gereken özeni ve çalışmayı en titiz şekilde gösterdiklerini söyledi.(Zeki Aras –İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir