• DOLAR 32.589
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2507.64
  • ...
BÜ, Lübnan Üniversitesi ile protokol imzaladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin Arap Dili maharetlerini geliştirmesi amacı ile Külliyetü`d-Da‘va el-Camiiyye lil-Dirasati`l-İslamiyye ile düzenlenen protokol ile Bingöl Üniversitesinden belli sayıda öğrencinin Lübnan'da Külliyetü`d-Da‘va`da eğitim görmesi sağlanacak.

Bingöl Üniversitesi yapılan protokol  ölçütlerine uygun olarak belirleyeceği (20-30) belli sayıda akademisyen, araştırmacı ve öğrencilerin isim listesini Külliyetü`d-Da‘va`ya gönderecek. Lübnan`da eğitim görmek isteyen öğrencilerin eğitim döneminde üniversiteyi ziyaret etmeleri de mümkün olacak.

Külliyetü`d-Da‘va, Bingöl üniversitesi öğrencilerini Beyrut Havaalanında karşılayıp, dönüşte de onları havaalanına ulaştırmayı da taahhüt etti. Bingöl üniversitesi öğrencilerinin konaklama ihtiyaçlarını da karşılayacak olan Külliyetü`d-Da‘va, kültürel geziler ve çeşitli etkinlikleri kapsayan eğitim programını düzenlemeyi ve Bingöl üniversitesi öğrencilerini koruyup güvenliklerini sağlamayı da organize edecek.

Yapılan protokolü değerlendiren Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, protokolün Üniversitemiz öğrencileri için önemli olduğunu belirterek, hayırlara vesile olmasını temenni etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir