• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kur`an eğitimi tüm engellemelere rağmen kesintisiz sürdürülmüştür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL: (AA) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de Kur'an eğitimi ve öğretiminin kimi dönemlerde getirilen tüm yasaklara, gizli-açık tüm engellemelere rağmen milletin sahip çıkmasıyla kesintisiz sürdürüldüğünü belirterek, "Milletimiz, kendi kurduğu veya sahip çıktığı müesseseleri aracılığıyla Kur'an-ı Kerim eğitim ve öğretimini sürdürmüştür. Özellikle imam hatip okulları bu konuda çok önemli ve hayırlı hizmetlere imza atmıştır." dedi.

Erdoğan, Fatih Camisi'nde düzenlenen "Türkiye IV. Uluslararası Hafızlık ve Kur`an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni"ndeki konuşmasında, vatandaşların ramazanını tebrik ederek, tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin, okunan Kur'an'ın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu tarafından düzenlenen yarışmaya katılanları kutlayan Erdoğan, hafızlık ve güzel okuma kategorilerinde ilk 7'ye girenleri de hassaten tebrik ettiğini söyledi.

İlk emri "Oku" olan bir dinin mensuplarının işe önce kendi kitaplarını okuyarak başlamaları gerektiğinin açık olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Ülkemizde, Kur'an eğitimi, öğretimi kimi dönemlerde getirilen tüm yasaklara, gizli-açık tüm engellemelere rağmen milletimizin sahip çıkmasıyla kesintisiz sürdürülmüştür. Milletimiz, kendi kurduğu veya sahip çıktığı müesseseleri aracılığıyla Kur'an-ı Kerim eğitim ve öğretimini sürdürmüştür. Özellikle imam hatip okulları bu konuda çok önemli ve hayırlı hizmetlere imza atmıştır." diye konuştu.

Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bünyesindeki kursların çocuklara ve yetişkinlere yönelik programlarıyla Kur'an eğitimi hususunda çok ciddi bir boşluğu doldurduğunu vurgulayarak, "Tüm okullara getirdiğimiz seçmeli derslerle arzu eden tüm ailelerin evlatlarına Kur'anı öğrenme imkanı getirdik. Çocuklarımızı Kur'an eğitimi konusunda teşvik ederek, bu imkanları en güzel şekilde değerlendirmeliyiz." dedi.

"Kur'an-ı Kerim'in hakkıyla okunması, kalpleri fethetmesi bakımından önemli"

Kur'an-ı Kerim'i hakkıyla okumak, hakkıyla kavramak ve onunla hakkıyla amel etmek gerektiğine işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kur'an-ı Kerim'in hakkıyla ve güzel okunması, kalpleri fethetmesi bakımından çok çok önemlidir. Kalpler fetholunca zihin de ister istemez düşünmeye başlar. Bu bakımdan bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Hafızlık ve Kur`an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nı isabetli ve hayırlı bir hizmet olarak görüyorum. Bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenleri, başta Diyanet İşleri Başkanımız ve şu anda yanı başında durduğumuz Fatih Camisi'nin sabık imamı Osman Hocamız olmak üzere tüm heyeti gerçekten tebrik ediyorum. Jüride görev alan hocalarımızı yine aynı şekilde tebrik ediyorum. 46 ayrı ülkeden yarışmaya katılan 82 yarışmacımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Dereceye giren kardeşlerimi, hepsini tekraren tebrik ediyorum."

Bu haberler de ilginizi çekebilir