• DOLAR 32.662
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2495.547
  • ...
`İntihar olayları inanç ve değerlerden uzaklaşılmasından kaynaklanıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye`de 2015 yılında ölümle sonuçlanan intihar sayısının yüzde 1,3 oranında arttığı belirtildi. İntihar olaylarının artışını değerlendiren Kur`an Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun, intihar olaylarının inanç ve değerlerden uzaklaşılmasından kaynaklandığını söyledi.

Altun, intihar olaylarının önüne geçilebilmesinin manevi açıdan güçlenip, Hz Muhammed'in yolundan gitmekle mümkün olabileceğine dikkat çekti.

Toplumda giderek yaygınlaşan intihar olaylarının son derece üzüntü verici olduğunu söyleyen Altun, “Allah`u Teâlâ`nın bütün sunmuş olduğu imkânlara rağmen bu tür intihar olaylarının gerçekleşmesindeki sebeplere iyice bakmak gerekir. Rabbimiz insana bir nimet, ikram olarak ahretini inşa etmek, cenneti elde etmek için verdiği ömrü, dünyevi basit sebeplerden dolayı sona erdirmek gerçekten çok büyük bir vahamettir. İntihar olaylarının gençlerin inançlarından, değerlerinden uzaklaşmaları ve giderek, eroin, esrar gibi son derece kötü alışkanlıkların içine girmeleri ve bununla birlikte bir tatminsizlik olayı neticesinde gerçekleştiğini düşünüyoruz.” dedi.

Allah`u Teâlâ`nın bir insanın mutlu olabileceği bütün yolları en güzel şekilde insana sunduğunu dile getiren Altun, “Kalpler Ancak Allah`ı anmakla, Allah`ı zikretmekle, O`na koşmakla ancak tatmin olabilir, huzur bulabilir. İntihar olaylarını, özellikle Allah`ın farz kılmış olduğu ibadetlerden, Allah`ın insanların mutlu olması için gönderdiği kitaptan, insanlara hidayet yollarını gösteren sevgili peygamberimizin hayatından uzaklaşmanın bir neticesi olarak görüyoruz. Çünkü inanç insanı manen ayakta tutan, bütün sıkıntılara çare olan yegâne bir kaynak, dayanak ve bir güçtür.” ifadelerini kullandı.

“Dini ve manevi çareler aramalıyız”

"Gençlerimizin içinde bulunduğu bu vahim durum ile intihar olaylarının gittikçe artması bize özellikle dini ve manevi değerlere çok önem vermemiz gerektiğini gösteriliyor." diyen Altun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dünyevi, çok basit ve belki de hiç değeri olmayan sebeplerden dolayı Allah`ın vermiş olduğu hayata son vermek, İslami açıdan da sonu cehennem olan bir vaka ile karşı karşıya kalmak, insanı derinden yaralıyor ve üzüyor. Dini ve manevi çareler aramalıyız. Allah`u Teâlâ bu konuda bütün insanlarımıza yardım etsin. Bu kötü bir yol, iş ve akıbettir. Gençlerimiz, manevi açıdan takviye edilmeleri, Kur`an-ı anlama ve sevgili peygamberimizin hayatından beslenmeleri durumunda bu kötü yollardan vazgeçebilirler. İntihar olayları, sonu hüsran olan bir olaydır. Rabbim gençlerimize şuur nasip etsin. Manevi reçetelerle de sorunları ortadan kaldırmayı bizlere nasip etsin.” (M. Fatih Akgül - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir