• DOLAR 32.564
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2433.33
  • ...
Çermik'in tek İmam Hatip Ortaokulu ilk mezunlarını verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okullarda eğitim gören 17 milyon 588 bin 958 öğrencinin bugün karnelerinin almalarından sonra 2015-2016 eğitim-öğretim yılı sona erdi.

Çermik’in tek imam hatip ortaokulu olan Cavit Torun İmam Hatip Ortaokulu 51 öğrencisini mezun ederek ilk mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşadı.

Okul Müdürü Ekrem Akbulut, ilk mezunlarını vermenin heyecanını yaşadıklarını belirterek öğrencilere başarılar diledi.

Okullarının Çermik’teki okullar arasında başarı olarak ilk sıralarda yer aldığını belirten Akbulut, “Bu sene ilk mezunlarımızı verdik. 51 mezun verdik. İlk mezunlar olarak güzel sonuçlar bekliyoruz. TEOG başarısında ilçelimizdeki 29 ortaokul arasında ikinci sıradayız. Diğer ortaokullara göre farkımız, akademik başarının yanında manevi yönden de öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlıyoruz. Bu yüzden sorumluluğumuz iki kat artıyor.” diye konuştu.

“İmam hatip okulları üzerinde yanlış algı var”

Diğer ortaokullardan bir eksiklerinin olmadığını ve İmam Hatip okulları üzerindeki olumsuz algıyı yıkmak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Akbulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz imam hatip ortaokulundaki ön yargıları kırmak için bazı çalışmalar yaptık. İmam hatiplerde sadece din dersi veriliyor görüşü var. Bu görüşü kırmak için broşür hazırlayıp velilerle görüştük, okulları ziyaret ettik. Diğer ortaokullarda verilen bütün dersler bizde de var. Bunun yanında dini derslerin de var olduğunu söyledik. Ayrıca imam hatip ortaokulu mezunlarının sadece imam hatip liselerine gidebileceği şeklinde yanlış bir algı var. Bu okuldan mezun olanlar Fen liselerine de imam hatip liselerine de gidebilirler. Bu sene 5 öğrencinin fen lisesini kazanmasını bekliyoruz.”

“Gençliğin en büyük sorunu maneviyatsızlıktır”

Sadece akademik başarıya odaklanan gençliğin manevi yönden eksik kaldığını belirten Akbulut, velilere çağrıda bulunarak, çocuklarını imam hatip ortaokuluna kayıt etmelerinin çocukların manevi yönüne katkı sağlayacağını söyledi.

Akbulut, “Biz velilere diyoruz ki çocuklarınızı buraya getirin. Diğer okullara göre akademik derslerin yanında dini dersler de veriyoruz. Liseye geçişlerde TEOG başarısı ölçü kabul edilir. Ortaokula geçişte ise velinin tercihi göz önünde bulunduruluyor. Dolayısıyla velilerimize bu konuda çok iş düşüyor. Çermik gibi bir ilçede imam hatip ortaokuluna gelen öğrenci sayısının 180 olmasını eksiklik olarak görüyorum. Çermik’in tek imam hatip ortaokuluyuz.” şeklinde konuştu.

Cavit Torun İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Meryem Polat, okulun ilk mezunları arasında olduğu için mutlu olduğunu belirterek, “Çok mutluyum. 4 yıl boyunca bu okuldaydım. Liseye geçiyoruz ve çok heyecanlıyız. İmam hatibin ilk mezunları olmak çok güzel bir şey. Bu herkese nasip olmaz. Burada çok ahlaklı arkadaşlar edindik. Herkes imam hatip okullarını tercih etmeli.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir