• DOLAR 32.595
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2509.406
  • ...
Batman'da anız yakmalar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarımın geleceğine zarar veren anız yangınları, yapılan tüm uyarılara rağmen devam ediyor. Batman’da Kuyubaşı TOKİ civarında gündüz saatlerinde mısır tarlasında yakılan anız, Batman’ın üzerinde kara bulutlar oluşmasına sebep oldu.

Yakılan anız yangınını gören çevre sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, saatlerce süren çalışmanın ardından yangının büyümesini önledi.

Anız yakmanın topraktaki organizmaların yok olmasına neden olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu sebeple ürünün kalitesinde ciddi düşüşler oluştuğunu belirtiyor. Ancak yapılan tüm ikazlara rağmen yer yer anız yangınlarının halen devam etmesi, ciddi önlemlerin alınmadığı yorumlarını da beraberinde getirdi.

Anız yakılmasından şikâyet eden mahalle sakinleri, “Hemen hemen iki günde bir anız yakılıyor. Anız yangını sadece toprağa değil, bizlere de zarar veriyor. Bu Ramazan ayında bizi zor durumda bırakıyor. Bu anızların yakılmasıyla çıkan ufak anız parçaları gerçekten bizi ve çevreyi rahatsız ediyor. Hatta çarşı merkezine dahi geliyor. Bunun için yetkililerin önleyici bir tedbir almadığını görüyoruz. Bizler artık anız yakılmasına dur denilmesini istiyoruz. Yetkililerin buna bir son vermesini istiyoruz.” diye tepki gösterdi. (M. Fatih Akgül-İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir