• DOLAR 32.381
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2325.169
  • ...
HDP`de  yol ayrımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Kaya / Doğruhaber

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP ve PKK`ye eleştirilerde bulunan Altan Tan`a tepki göstermiş. Altan Tan, “Kürt siyasetinde bir yol ayrımındayız” açıklaması yaparak farklı bir siyasi yapılanmanın ipuçlarını vermişti. Açıklamaları değerlendirenler de Altan Tan`ın uzun bir süredir HDP`deki sol ağırlıktan şikayetçi olduğunu, çatışmalı sürecin kanaatini açıklaması için zemin hazırladığını söylüyorlar.

Bazıları Altan Tan`ın devletin PKK ile mücadelesindeki ciddiyetini fark ettiği için “yol ayırımına” geldiğini yani bir açıdan batan gemiyi terk etme niyetinde olduğunu söylüyorlar.

Olabilir.

Bununla birlikte Altan Tan`ın “birileri” tarafından “işaret fişeği” olarak kullanıldığını, partiye sonradan eklemlenmiş kişilerin yollarını ayırması için devreye sokulduğunu iddia edenler de var. Buna göre parti içerisinde ayrılmak için bekleyenlerin olduğu ve bunların ayrılırken HDP`yi zayıflatacak ve halkın gözünde itibarsızlaştıracak söylemlerle görevlerini yerine getirecekleri öngörülüyor.

Yol ayırımından söz edenlerin PKK`nin eylem ve söylemlerinden rahatsızlık duyan ve gittikçe bunu yüksek sesle dile getiren kitlelerin niceliğinden faydalanmak istedikleri ve PKK`nin geriletilmesi sonrası ortaya çıkacak boşluğu doldurarak bir siyasi oluşuma gitmeyi düşündükleri biliniyor. Altan Tan ve ondan sonra ayrılacak birkaç kişi ile HDP biraz daha sola yanaşacaktır.

Bu arada Demirtaş`ın “Müslüman Kürtlerin temsilcisi biziz” sözünün Garo Paylan ve Ertuğrul Kürkçü`de nasıl bir karşılık bulduğunu da merak etmiyor değilim.

Bu haberler de ilginizi çekebilir