• DOLAR 32.588
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2491.829
  • ...
Batman'da Yaz Kur'an Kursları 20 Haziran'da başlayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, 20 Haziran 2016 tarihinde başlayacak olan Yaz Kur'an Kurslarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Camilerin çiçek açacağı, kadim kitabımızın gönüllere yazılacağı, maneviyat ikliminin zirveye ulaşacağı zaman dilimine giriyoruz. Peygamber Efendimiz in (sav) 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğreteninizdir' müjdesine nail olmak isteyenlere Rabbimizin inayetiyle bugün birçok kapı açık bulunmaktadır. Bu yaz gününde bu kapıların sonuna kadar açık olduğu yerlerin başında hiç şüphesiz Cami ve Kur'an Kurslarımız gelmektedir. 2016 yılı Yaz Kur’an Kursları 20 Haziran itibariyle başlayacaktır."dedi.

Yaz Kur’an Kursları’nın çocukların Kur’an eğitimi almaları ve dini bilgilerini öğrenmeleri açısından çok büyük bir önem arz ettiğini hatırlatan Müftü Erhan, "Hiç şüphesiz Müslüman bireyler her şeyden önce çocuklarına dinini ve kitabını öğretmeyi aslı vazifesi bilip, onların Kur’an öğrenmesi gerektiğine samimiyetle inanmalı, geleceğimizi şekillendirecek olan evlatların dünyalık ve dünya hayatlarını kazanma ve imar etmelerini hazırlayıp düşündükleri gibi, Allah’ın istediği bir mümin ve Müslüman olmalarını, böylece   ebedi saadeti kazanmalarını düşünmek ve ona hazırlamak zorunda olduğunu da unutmamaları gerekir." ifadelerini kullandı.

Erhan, açıklamasını devamında şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanlığı Yaz Kur'an Kursları’nın öğretim programını, 'Kur' sistemine göre yapılandırmıştır. Üç dönem ve üç kur halinde uygulanacak olan bu sistemde de hiç şüphesiz eğitim programının öğrenme alanları Kur'an, İtikat, İbadet, Siyer ve Ahlakı kapsamakta ve bu alanlara uygun eğitim öğretim kitapları ve materyaller hazırlanmış bulunmaktadır."

Yaz Kur’an kurslarının, çocuğun hem dünya hem de ahiret mutluluğunu hedef alan terbiye ve irfan ocakları olduğunu söyleyen Müftü Erhan, "Bu kurslarda çocuklarımız, Rabbimizin bizlere en büyük hediyesi olan Kur’an-ı Kerim’le kucaklaşmakta, onun sevgi pınarına dalmaktadırlar. Kur’an, onların ruh dokusudur. Kur’an ve sünnete bağlı oldukları müddetçe gönülleri huzurla dolacak, kişilikleri onun ikliminde neşv-ü nema bulacaktır. Bunun için çocuklarımıza vereceğimiz en büyük hediye, onların gönüllerini Kur’an ışığıyla aydınlatmak olacaktır. Her yıl olduğu gibi bu yılda da cami ve Kur’an kurslarımızın çocuklarla çiçek açmasını Rabbimden niyaz ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir