• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İmar Revizyon Planı yüzünden ev yapamıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ Belediyesi yeni İmar Revizyon planına göre arsa sahibinin, arsanın sadece yüzde 40 oranında ev yapma izni verdiğinden dolayı arsası az olan sanayi mahallesi sakinleri ev yapamıyor.

Evinin yıkılmak üzere olduğunu ve oturulmayacak durumda olmasına rağmen yeni imar planından dolayı arsanın metrekaresi az olduğu için ev yapamadığını söyleyen Sabahattin Kartamış; “Bu ev yaklaşık 55-60 yıldır var. Evimiz yıkılmak üzereyken biz de mecburen çıkmak zorunda kaldık. Elazığ Belediyesinin  yapmış oluğu yeni imar planından dolayı şu anda evimizi yıkıp ta yapamıyoruz. Müteahhitler arsa metrekaresi az olduğundan dolayı kabul etmiyorlar. Eski sisteme göre olsa 135 metrekare ev çıkıyor buradan ama şuan ki sistemde benimle yan taraftaki komşumla arsamızı birleştirmişiz. 250 metrekare oldu. Ev için arsanın yüzde 40’ına ruhsat  verdiğinden dolayı yapamıyoruz.  Yüzde 40’a da 60-70 metrekare oluyor  müteahhit de girmiyor. Biz bu evi yıkalım dedik yeni imar planından dolayı yıkamıyoruz.” diye konuştu.

Evinin yıkılma tehlikesi olduğu için boşalttığını söyleyen Karkamış; “ İki hafta oldu boşalttık ama yıkamıyoruz. Ben de şu anda kirada oturuyorum.  Evimizin hali ortada, tavanlar yıkılmak üzere. Yerler komple çatlamış, duvarlar çatlamış bizde mecburiyetten içinde oturuyoruz.  Evin kapısı en azından 45-50 yıllık. Elektrik duyları eski model ..  Yıkılmak üzere olduğu için tamir etsek te bize herhangi bir faydası olmaz zaten. Yeni ev yapılması lazım. Yağmur yağdığı zaman çatıdan sular damlıyor. Ben mülk sahibi olarak evimi yıkmak istiyorum ama İmar revizyon planından dolayı yıkamıyorum.  ” şeklinde konuştu.(Sinan Bilici-İLKHA)   











Bu haberler de ilginizi çekebilir