• DOLAR 32.541
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2434.382
  • ...
Arabistanlı Hacker israil Bankalarına Saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Dış Haber Servisi
 
Arabistanlı bir hacker geçen hafta israilin bankalarının şifrelerini kırarak binlerce israillinin kredi kartı hesaplarına ulaşmayı başardı. Bu durum israilde büyük bir tedirginliğe ve tartışmalara yol açtı. Maariv gazetesinde yayınlanan haber yorumda şu hususlara dikkat çekildi.
 
Biz İran`ın nükleer silahlarının tehdidine yoğunlaşmışken aslında son derece savunmasız tarafımızı ihmal etmiş olduğumuzu anladık.
 
Arabistanlı hackerin saldırısı belki bizim için küçük bir uyarı olabilir. Şimdi bu tür saldırıların tekrarlanmayacağının ve yayılmayacağının hiç bir garantisi yoktur. Öyleki bu saldırılar en hayati ve stratejik alanlara yönelebilir. Örneğin Arabistanlı hacker istihbarat dosyalarına saldırırsaydı ne olacaktı. Ayrıca ve en basitinden bunun gibi hackerler doğalgaz, su elektrik şebekelerine saldırarak israilde hayatı felç edebelir. Hatta asansör sistemlerini kilitleyerek insanları havada bırakabilir. Bunun gibi birçok alanda israili korkunç zararlara uğratabilir. Bu yönde israil de misillemede bulunacak yeteneğe sahiptir. Nitekim bu saldırıya karşılık olarak Suudili birçok kişinin kredi kartı hesapları ve hisse senetleri deşifre edildi. Ama bunun bir kıymeti yok. Önemli önce iyi savunma yapabilmek. Bu alanda kaydettiği gelişmelerle övülen israil aslında çok iyi olmadığı ortaya çıktı. Aksine büyük zaafları ve açıkları sözkonusu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir