• DOLAR 32.542
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2422.072
  • ...
`Neslimizi Kur`an ile yetiştirmeliyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

20 Haziran Pazartesi günü başlayacak olan Yaz Kur`an Kursları ile ilgili velilere tavsiyelerde bulunan Kur`an Nesli Platformu Başkanı Mehmet Ali Altun, Bir milletin can damarı olan eğitimin önemli bir kısmının icra edildiği okulların tatile gireceğini ve üç aylık tatil sürecine dair ciddi planlar yapılması gerektiğini söyledi.

Altun, hiç şüphesiz üzerinde en çok düşünülmesi gereken husus çocuklar ve onların fenni ilimler kadar dini ilimlerde de yetiştirilmesi meselesidir. İlmin esas kaynağı Kur'an-ı Kerim'dir, o halde çocukların Kur'an-ı Kerim'i öğrenilmesi temel önceliğin olması gerektiğini söyledi.

'Ağaç yaşken eğilir' sözünü hatırlatan Altun, "Bu yüzden çocuklarımızın Kur`an eğitimi asla ertelenmemesi gereken bir mevzudur. Bu münasebetle, her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm camilerimizde 20 Haziran itibariyle yaz Kur`an kursları başlayacaktır. Yaklaşık üç ay sürecek olan bu kurslardan çocuklarımızı mahrum bırakmamalı, camilerimizi çocuklarımızla şenlendirmeliyiz. Onları camilerle buluşturup namazla, Kur`an ile tanıştırmalı veya bağlarını daha da kuvvetlendirmeye gayret etmeliyiz. Neslimizi Kur`an ile yetiştirmeli, Kur`an ahlakı ile ahlaklandırmalıyız. Çocuklarımıza namazı sevdirmeli ve onları Allah`a kulluk bilinciyle, ibadet ruhuyla yetiştirmeliyiz."dedi.

Tüm anne ve babaları yaz Kur'an kurslarına duyarlı olmaya davet eden Altun, "Camilerimizde böylesi bir manevi atmosferi oluşturmak için Kur`an Nesli Platformu olarak 'Haydi çocuklar camiye' diyor ve tüm anne babaları bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Ülkemizin her ilinde ve bütün camilerde bu kurslar verileceği için yer değişiklikleri bu eğitimi engellememelidir. Bu yaz boyu bulunduğumuz yeri terk etsek bile, gittiğimiz yerde çocuklarımızı mutlaka camilere göndermeli ve kaldıkları yerden derslerine devam etmelerini sağlamalıyız."ifadelerini kullandı.

Kur`an Nesli Platformu olarak, özellikle bu tatil sürecinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Altun, açıklamasının devamında şunları kaydetti: "Birkaç ay yeterli olmamakla birlikte bu dönemi, iyi bir temelin atılabileceği fırsat olarak görüyoruz. Çünkü Kur`an eğitimi yılın belli dönemlerine hapsedilmeyecek kadar önemli ve süreklilik arz eden asli bir meseledir. Bu süreç dolu dolu geçirilebilir ve iyi değerlendirilebilirse çok faydalı olacak ve gayret edilirse elbette daha sonra da bu eğitim düzenli bir şekilde devam ettirilebilecektir. Bu vesileyle; tüm halkımıza çağrıda bulunuyor ve diyoruz ki; haramın ve günahın esiri, çetelerin ve terörün avı olup yanlış yollara saptıkları için yarın dizimizi dövmek istemiyorsak, tedbirimizi şimdiden alalım."

Açıklamasının sonunda Altun, "Gelin! Hep birlikte neslimizi muhafaza edelim. Hiç şüphesiz bir neslin muhafazası Kur`an-ı Kerim'e sarılmaktan geçer. Gelin çocuklarımızı camilere gönderelim. Cami bahçeleri çocuklarımızın oyun alanları olsun. Böylece özlenen, arzu edilen toplumun gençliğini hep birlikte camilerde inşa edelim inşallah." ifadesini kullandı. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir