• DOLAR 32.56
  • EURO 35.016
  • ALTIN 2434.696
  • ...
Sur ve Silvan esnafının sigorta prim borçları ertelenebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yönetim kurulu toplantısını Diyarbakır’da gerçekleştiren (SGK) Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, sigorta prim borcu olan Sur ve Silvan esnafın borçlarının erteleneceğini belirterek olaylardan olumsuz etkilenen esnafı mağdur etmeyeceklerini ifade etti.

Selim Bağlı, prim borçlarının 31 Aralık 2016 tarihine kadar ertelenebileceğini belirtti.

Bağlı, “Sosyal Güvenlik Kurumu olarak,  sürekli bu mağdurların yanında olmaya devam edeceğiz. Diyarbakır için 500 bin TL prim tahsilâtı yaptık. Ertelemelerle birlikte ciddi bir şekilde prim tahsilâtından vazgeçmiş bulunmaktanız.” dedi.

Bağlı, 2015 yılında sadece Diyarbakır ilinde 337 milyon TL eczane ödemleri yaptıklarını ve Diyarbakır’daki vatandaşların sağlık harcamaları için finansman oldukları söyledi.

Sosyal güvenlik kurumu olarak Diyarbakır’daki vatandaşın üçte birinin her türlü sağlık harcamalarının finanse ettiklerini belirten Bağlı, “ Dicle üniversite ile devam eden Global bütçe anlaşmamız vardır. Bu anlaşmaya göre üniversite başta yeşil kartlı olmak üzer genel sağlık sigorta kapsamındaki bütün vatandaşlara hizmet sunması ve bunun karşılığında yılbaşında belirlediğimiz tutar üzerinde ödeme yapmamızdır.”açıklamasında bulundu.

Terör mağduru olan ve terörden etkilenen her vatandaşın yaralarını sarmak kendilerine verilen bir borç ve görev olduğunu ifade eden Bağlı,   Diyarbakırlı bütün vatandaşların esnafın,  sanatkârın, ziraatçı ve işçilerin hepsine teşekkür ettiğini ve onların yanında olduğunu ifade etti.

Primin silinmesinin ancak yasayla gerçekleşecek bir karar olduğuna dikkat çeken Bağlı, “Sosyal Güvenlik Kurumu olarak yasadan aldığımız yetki belli bir süreyle ertelenmesidir. Onun dışında taksitlendirme talebi olduğu zaman taksitlendirmeyi düşünebiliriz. Prim borcu olan sigortalımızın ödeme zamanı geldiğinde, ‘getirin prim borcunuzu hemen ödeyeceksiniz’ diyecek halimiz yok. Takdir ederlerse öderler ama ödeme acziyeti içerisinde olduğunu belirtenlere taksitlendirme imkânı sunacağız.” diye konuştu.  (Yunus Sırat, Mahsun Tunç- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir