• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2427.624
  • ...
Cami imamından çocuklara yönelik örnek adım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akçakale'de bulunan Fakirullah Cami imamı Hafız Murat Geçvan, camiyi, Kur`an-ı Kerim`i ve namazı sevdirme amacıyla çocuklara yönelik birçok yeni uygulama başlattı. Ramazan ayı vesilesiyle çocukların da teravih namazına gelmesini fırsat bilen imam Geçvan, her gün ayrı bir çocuğu mihrapta yanına alarak teravih kıldırıyor, mukabelede her bir çocuğa bir sayfa Kur`an okutuyor.

Başlattığı yeni uygulamalarla ilgili İLKHA`ya değerlendirmelerde bulunan Fakirullah Cami İmamı Hafız Murat Geçvan, çocukları camiden kovan bazı yaşlılara çocukların camiye gelmesinin ehemmiyetini anlatmak için bu uygulamaları başlattığını söyledi.

Çocuklara Kur`an-ı Kerim okumayı sevdirmek için her bir çocuğa okunan mukabelede bir sayfa okutturduğunu belirten imam Geçvan, bu uygulamadan dolayı birçok çocuğun hafızlığa başladığını söyledi.

Çocukların camii içerisinde yaramazlık yapmasını değerlendiren Geçvan, “Çocuk çocuktur zaten afacanlık yapacak. Çocuklardan uslu akıllı durmalarını bekleyemeyiz. Bazı amcalar ve ihtiyarlar çocukların da kendileri gibi davranmasını istiyor. Hatta biz zaman zaman çocuklara tekme, tokat atanları görüyoruz. Bundan sonra çocuklar ağlayarak camiden kaçıyor. Biz buna rağmen çocukları tekrar geri getirdik. Biz Fakirullah camiinde çocuklardan rahatsız olmuyoruz çünkü bir camide çocuk sesi olmazsa o nesil bitmiş demektir. Biz bu nesli canlandırmamız için çocukları camiye getiriyoruz.” dedi.

Akçakale`de son zamanlarda gençliğin bozulmasının sebeplerinden birisinin de çocukları ve gençleri dışlamaktan kaynaklandığını belirten imam Geçvan, “Bu çocukların ileride bozulmaması içinse camiyle, cemaatle iç içe olması lazım. Ve bu iş sadece imamların değil cemaatin de görevidir. Camide çocukların haylazlık yapması cemaati üzmemesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Hem Spor hem de Kur`an Kursu bir arada olacak”

Yakında başlayacak olan Yaz Kur`an Kurslarıyla ilgili de çağrıda bulunan Geçvan, son olarak şöyle konuştu:

“Çocuklar gelsin kayıt yapsın. Camimizde sadece yaz aylarında değil her zaman ders vermeye çalışıyoruz. Hatta bu sene yaz spor kurslarına gittikleri için Kur`an Kursuna gelemeyen çocuklara Spor Kursu aldıkları yere gidip onlara ders vereceğiz. Ve bu Türkiye de bir ilk olacak. Hem Spor Kursu hem de Kur`an Kursu bir arada olacak. Yaz Kur`an Kursuna ise çocuklara genelde bazı camilerde cami avlularında ders veriliyor biz cami içinde ders vereceğiz her türlü kurs ihtiyaçlarını biz gidereceğiz ve sene sonunda ise ödüller vereceğiz. Diyanet İşleri Başkanının sosyal medya üzerinden teravihte çocuklardan rahatsız olanlar evinde kılsın çağrısını sonuna kadar destekliyorum.”

"Biz dinimizi ancak camilerde öğreniyoruz lütfen bizi kovmayın"

Mihrapta imamla birlikte namaz kılan çocuklardan Murat Ölmez duygularını şöyle dile getirdi:

“Biz camiyi, imamı ve cemaati çok seviyoruz. Bazı minik kardeşlerimiz ses çıkarıyor diye yaşlı amcalar bizi kovuyor. Amcalardan bunu istiyoruz; biz dinimizi ancak camilerde öğreniyoruz lütfen bizi kovmayın. Her zaman en arka saflarda namaz kılıyoruz amcalar bizi ya dışarı ya da geri saflara kovuyor bugün mihrapta kıldım çok heyecanlandım. Çok güzel bir duygu hocamıza teşekkür ediyorum.” dedi.

"Camilerde yetişen nesil bizim emniyetimizdir"

Cami cemaatinden Mehmet Demir ise “Bu çocuklar bizim geleceğimizdir. Camilerde yetişen nesil bizim emniyetimizdir. Yaşlıların çocukları neden camiden kovduklarını anlayamıyorum. Bu çocuklar bugün bu camilere gelmezse yirmi yıl sonra bu camilere cemaat de imam da bulunmaz. Camii imamımızın her gün bir çocukla mihrapta teravih kıldırması güzel bir uygulama bence başka camilerin imamları da aynı uygulamayı bu mübarek ramazanda başlatmalı.” şeklinde konuştu. (Osman Gülebak-İbrahim Yılmaz-İLKHA) 




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir