• DOLAR 32.333
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2280.994
  • ...
Mardin'e gezici kütüphane otobüsü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Mardin’e gezici kütüphane otobüsü verildi.  9,5 metrelik uzunluğa sahip bir gezici kütüphane otobüsünün içinde 3 bin kitap yer alıyor. Otobüs, mahalleleri gezerek hizmet verecek.

Bakan Avcı: Kütüphanenin ismini Ebül’ula Mardin olsun

Gezici Kütüphane Otobüsü, Ankara'da Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın da katıldığı törenle Mardin il Kültür Turizm Müdürü Alaattin Aydın ile Halk Kütüphanesi Müdürü Yusuf Baş’a teslim edildi. Bakan Avcı, kütüphanenin ismini Ebül’ula Mardin olmasını önerdi.

Kütüphane ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün bahçesinde düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yanı sıra 15 ildeki kültür ve turizm ile halk kütüphaneleri müdürleri katıldı.

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Filomuza bugün 15 yeni kütüphanemizi dâhil ediyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığının bunlarla birlikte gezici kütüphane filosu veya kervanı 46’ya ulaşmış oluyor. 46 gezici kütüphanemiz Anadolu yollarında dağ bayır, köy ve kasabalarımıza, şehirlerimizde engellilerimizin olduğu mahallelere kitapları taşıyacak.

Kütüphanelerimizde Cemil Meriç, Atilla İlhan, Evliya Çelebi, Ahmet Hamdi Tanpınar, Erol Güngör gibi daha nice yazarlarımızın kitapları var.” dedi.

Emeği geçen herkese teşekkür eden bakan Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu uğurda çaba gösteren bütün Bakanlık mensuplarımıza, Kütüphaneler Yayımlar Genel Müdürlüğümüze, çalışanlarımıza, kütüphane müdürlerimize, kütüphane çalışanlarımıza, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu otobüslerimizin, gezici kütüphanelerimizin başta çocuklarımız olmak üzere bütün gençlerimize, okuyucularımıza, milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, konuşmasının ardından, otobüslerin anahtarlarını il ve kütüphane müdürlerine teslim ederek gezici kütüphaneleri gezdi. Bakan Avcı kütüphanelerde törene katılan çocuklarla hatıra fotoğrafları çektirerek, çocuklara kitaplar hediye etti.  

Bakan avcı Mardin’deki gezici kütüphane aracını Mardin İl Kültür Turizm Müdürü Alaattin Aydın ile il Halk Kütüphanesi Müdürü Yusuf Baş’a teslim etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın törenle anahtarlarını teslim ettiği yeni gezici kütüphaneler Mardin, Aydın, Trabzon, Tekirdağ, Isparta, Konya, Çorum, Manisa, Iğdır, Kırşehir, Nevşehir, Burdur, Kütahya, Bursa ve Elazığ’da hizmet verecek.

“Mardin’in en ücra noktaya kadar kitap taşıyacak”

Mardin İl Kültür Turizm Müdürü Alaattin Aydın, “Gezici kütüphane otobüsü Mardin’in en ücra noktaya kadar kitap taşıyacak. İçinde 3 bin kitap yer alan otobüsün bir program halinde gittiği yerlerde en yakın okul bahçeleri içerisinde konuşlanarak hizmet verecek. Gezici kütüphanelerimizin başta çocuklarımız olmak üzere bütün gençlerimize, okuyucularımıza, Mardinli kardeşlerimize hayırlı olsun.” dedi.

Otobüsün özellikleri

Gezici Kütüphane Otobüsü, özel olarak tasarlandı. MD 9 LE otobüsler, otomatik açılabilir tente ile güneşli veya yağmurlu havada masa veya sandalye yerleştirilerek gelen misafirleri ağırlama imkânı sunuluyor. Otobüsler dışa açılabilir pnomatik kapıya sahip. Araç içinde katlanabilir büyük LCD ekran, görevli için masa ve sandalye, görevli yan kısmında yazıcı tarayıcı ve karşı kısmında mini buzdolabı, kitapların ve dergilerin yerleştirilebileceği raflar, klima havalandırma için kanal ve üfleçler, bilgisayar ve kitap okuma için sabit masa ve sandalyeler, internet erişimi için altyapı, araç içi reklam ilan ve panoları, gelen misafirlerin kitap inceleyebilmesi için oturabilecekleri kayar/kızak mekanizmalı PUF oturaklar, elektrik olmadığı zaman sessiz çalışacak bir jeneratör, engelli bireylerin kolayca binmesini, inmesini sağlayacak elle açılan rampa sistemi de mevcut. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir