• DOLAR 32.577
  • EURO 34.906
  • ALTIN 2434.586
  • ...
Her gün 3 bin kişi birlikte iftar açıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz yıl restore edilen ve Gaziantep’in en eski mahallesinde bulunan Kepnek Mahallesi’ndeki Şehreküstü Konaklarında düzenlenen iftar yemeğine her gün yaklaşık 3 bin kişi katılarak dualar eşliğinde birlikte iftarını açıyor.

İftar öncesinde kurulan sahnede yapılan dini sohbetler, semazen gösterileri ve ilahiler ile vatandaşlar, manevi bir atmosfer altında iftar saatini bekliyor.

Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu tarafından verilen vaazlar ile vatandaşlar merak ettikleri konuları sorarak öğrenme fırsatı buluyor.

Konu hakkında İLKHA’ya bir açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilahî rahmet tecellilerine sahne olan Ramazan’da iftar vakitlerinin ayrı bir feyzi ve kıymeti olduğunu belirtti.

Rahmet ve bereket ayının tüm insanlara hayır getirmesini dileyen Tahmazoğlu, “Ramazan ayı şefkat, merhamet, bereket, Kur’an, yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Biz de bu mübarek ay çerçevesinde on iki ay boyunca yaptığımız yardımlara Ramazan ayında iftar sofralarımızı da ekliyoruz. Birkaç yıldan beri Şehreküstü Konaklarında, bu meydanında ve camimizin kuzey tarafında vatandaşlarımıza iftar sofrası açıyoruz.” dedi.

‘Oruçlunun iftar vaktindeki duası reddedilmez’

Manevi değerlerin yüksek olduğu bu ayda günlük yaklaşık 3 bin kişiye iftar yemeği verdiklerini belirten Tahmazoğlu, “Biz bu işe daha önce bin kişi ile başladık. Geçen yıl artırdık. 2 bin 700’e kadar çıktı. Şuan ise her gün en az 3 bin vatandaşımızla iftarımızı birlikte açıyoruz. Genci, yaşlısı, çocuğu, kadınıyla, erkeğiyle, Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla ve Suriyelisiyle bir ve beraberiz mesajı vererek aynı sofra ve aşımızı birlikte paylaşıyoruz. Ramazan ayının ruhu ve manasına uygun bir düşünce ve yaşayış olduğunu düşünüyorum. Gördüğünüz gibi herkes son derece mutlu ve birlikte kaynaşarak Ramazan ayımızı inşallah idrak etmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tahmazoğlu, şöyle konuştu: “Bu müstesna vaktin dualar açısından taşıdığı ehemmiyeti Peygamber efendimiz şöyle ifade buyururlar; ‘Oruçlunun iftar vaktindeki duası reddedilmez’ Biz de bu hayırlı dualara vesile olmanın sevincini her ramazanda olduğu gibi bu ramazan ayında da yaşıyoruz. İftar sonrasında da vatandaşlarımızla sohbet ederek onların sorunlarını dinliyoruz. Ramazan boyunca iftar yemeğimiz devam edecek.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir