• DOLAR 32.453
  • EURO 34.487
  • ALTIN 2467.603
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kastamonu, Sivas, Elazığ, Bingöl ve Muş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Rize ve Artvin kıyılarında, öğleden sonra Rize, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Yağışların; sabah saatlerinde Rize ve Artvin kıyılarında, öğleden sonra Rize, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI; Rüzgarın; İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimleri ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin kuzey ve doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.              

Ege: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.  

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Sivas çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.  

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Kastamonu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta Ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile öğleden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile Elazığ, Bingöl ve Muş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.  

Güneydoğu Anadolu:   Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Diyarbakır ve Batman çevrelerinin, öğleden sonra bölgenin doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.  

BAZI İLLERDE HAVA

Bursa az bulutlu ve açık, öğleden sonra yer yer parçalı bulutlu 32,

İstanbul az bulutlu ve açık, öğleden sonra yer yer parçalı bulutlu 29,

İzmir az bulutlu ve açık  34,

Adana   az bulutlu ve açık, öğleden sonra yer yer parçalı bulutlu   32,

Antalya az bulutlu ve açık 35,

Ankara az bulutlu ve açık, öğleden sonra yer yer parçalı bulutlu  28,

Konya   az bulutlu ve açık, öğleden sonra yer yer parçalı bulutlu   28,

Bolu az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 26,

Samsun  parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra  gök gürültülü sağanak yağışlı 26,

Trabzon parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24,

Ağrı parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı   gök gürültülü sağanak yağışlı  21,                       

Erzurum parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra  gök gürültülü sağanak yağışlı   18,

Adıyaman parçalı yer yer çok bulutlu 33,

Diyarbakır parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32,

Gaziantep parçalı bulutlu 33,

Siirt parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra  gök gürültülü sağanak yağışlı  30  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir