• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Muş Valiliği: PKK kendi elemanlarını katlediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada  militanları arasında geçen telsiz konuşmalarında, PKK`nin  sözde eyalet sorumlusu Peri kod adlı militanın talimatıyla, Şerzan kod adlı militan tarafından 3 elamanının öldürüldüğünün ortaya çıktığı belirtildi.

Valilik açıklamasında “Söz konusu teröristlerden Bulanık nüfusuna kayıtlı Orhan Kaya'nın cenazesi Bulanık/Sarıpınar köyünde, Nedim Aslan'ın cenazesi ise Bulanık/Seçme Köyünde 11 Haziran 2016 günü defnedildi. Ailelerin ve cenazeye katılan yakınlarının BTÖ`nün çocuklarını acımasızca katletmesine tepkisi cenazeye yansıyan sessizlikte açıkça görüldü. Aynı şekilde örgüt tarafından katledilen Varto nüfusuna kayıtlı Fırat Koçhan isimli teröristin cenazesi halen Erzurum Adli Tıp Kurumunda bulunmakta. Yetkililerce Fırat Koçhan`ın ailesine, çocuklarının terör örgütü tarafından katledildiği bilgisi verildi.” ” İfadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca PKK`nin Tunceli bölgesinde ajan oldukları gerekçesiyle infaz edilerek bir kuyuya atılan üç militanın ailelerinin tepkisinden çekinerek, kamuoyunu yanıltmaya yönelik yaptığı kurgulamaların telsiz görüşmelerine de yansıdığı belirtilerek, ” Ancak Bölge Halkının bu kurgulara itibar etmediği, her geçen gün BTÖ`nün sözde özgürlükleri için savaştığı yalanına olan inancını kaybettiği ve çocuklarının örgüt tarafından katledilmelerine sessiz tepkilerinin çığ gibi büyüdüğü görülüyor.” denildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir