• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Engelli 3 çocuğuna hem annelik hem babalık yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 3 yıl önce Suriye’deki iç savaştan dolayı eşi, 3’ü engelli biri hasta 5 çocuğuyla Kızıltepe’ye yerleşen Muhammed Musa Şêxo’nun hayat hikâyesi yürekleri dağlıyor.

Kızıltepe’ ye sığındıktan sonra hayata tutunmaya çalışan baba Şêxo, yaklaşık bir yıl önce eşi Kesume Ahmet Şêxo’yu trafik kazasında kaybetti. Tekrar evlenen baba Şêxo, bu seferde yeni eşi tarafından terk edildi.

Çocuklarına hem annelik hem de babalık yapan Şêxo, onların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Her gün engelli 3 çocuğunu kucağında taşıyarak lavabo ve diğer ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan baba Şêxo, çok zorlandığını söylüyor.  Yaşadığı sorunları dile getiren baba Muhammed Musa Şêxo (44), hayırsever ve yetkililerden kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.  

“Eşim kazada öldükten sonra çocuklarıma hem annelik hem babalık yapıyorum”

Suriye’nin Hasekê kentinden 3 yıl önce eşi ve çocuklarıyla beraber Türkiye’ye geçiş yaptıktan sonra Kızıltepe’ye yerleştiğini belirten Şêxo, şöyle konuştu: “Suriye’de evimiz vardı ama artık gitti. Çünkü her yer harabeye dönmüş. Eşim yaklaşık 8-9 ay önce trafik kazasında hayatını kaybetti. Tekrar evlendim ama yeni eşim bu çocuklara bakamam diyerek bizi terk etti. 5 çocuğumdan 3 tanesi doğuştan engelli. Büyük kızım Berivan 26 yaşında, Ali 21, Ozan 16 yaşında bunlar doğuştan engelliler. 10 yaşındaki Tarin’de ise bir hastalık belirmiş düşüyor kalkamıyor. Sağlıklı olanı sadece 6 yaşındaki Nureddin’dir. Çocuklarıma hem annelik hem babalık yapıyorum. Yürüyemedikleri için onları kucağıma alıp banyoya, tuvalete taşıyorum, ihtiyaçlarını gideriyorum. Tüm ihtiyaçlarını ben karşılıyorum, yemeklerini ben yapıyorum. Onları temizlemesem perişan olacaklar. Ben elektrik ustasıyım ama bir gün iş var 10 gün yok.”

“Onları her gün taşıdığım için artık belim kaldıramıyor, yardım bekliyorum”

Gözyaşları içerisinde yetkililere ve hayırseverlere çağrıda bulunan çaresiz baba Şêxo, “Yetkililerden, hayırseverlerden yardım talep ediyorum. Artık takatim kalmadı. Lavabo dışarıda olduğu için daha çok zorlanıyorum. Her 3’ünü her gün götür getir artık belim kaldıramıyor ve çok zorlanıyorum. Lavabosu içeride olan bir ev olsaydı hiç olmasa biraz daha rahat ederdik. Yetkililerden ve hayırseverlerden tuvaleti içeride olan bir evi bize tahsis etmelerini rica ediyorum.” dedi.

Güçlükle konuşan engelli büyük kız Berivan ise annesinin cennete gittiğini, kendisinin de Suriye’ye gitmek isteğini söyledi. (Mehmet Aslan-İLKHA)



























Bu haberler de ilginizi çekebilir