• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...
Adınıza Açılmış Kaç Hat Var?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), internet sitesi üzerinden yayınladığı 2012 iş planında, önemli hedefler paylaştı. Bu hedefler arasında en çok dikkat çeken planlardan biri de kişilerin üzerlerine kayıtlı hat sayısını öğrenebilme imkânı. Hatta bu hizmet, internet üzerinden de kolayca öğrenilebilecek.
 
İlk kez teknoloji sitesi ShiftDelete.Net tarafından gündeme getirilen bu hedefin altında yatan üç önemli sebep var.
 
İlki, başta Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve Emniyet Genel Müdürlüğü olmak üzere, güvenlik teşkilatlarının talep ettiği hatlara ilişkin yazılı isteklerde, hattın abonesinin kime ait olduğunun gerçeği yansıtmaması.
 
Bu konuda yapılacak iyileştirmeler sayesinde suçlar ile mücadele kapsamında, güvenlik teşkilatlarının eli daha da güçlenecek ve zafiyet ortadan kalkacak.
 
İkinci sebep ise haksızlığa uğrayan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi. Kendi bilgisi dâhilinde olmadan üzerlerine hat açılan kişilerin sayısı, yeni yöntem sayesinde en aza inecek.
 
Kişiler, internet üzerinden yapacakları sorgulama sayesinde durum hakkında net bilgi elde edebilecek ve kendi adlarına ait olan hatları listeleyebilecekler.
 
Üçüncü sebep ise iletişim sektörüne ait güncel ve doğru verilerin elde edilmesi.
 
Yapılacak çalışmayla birlikte, daha da netleşecek abone sayıları ile sektörün durumu ve operatörler arasındaki rekabet de açık bir şekilde kamuoyu ile paylaşılabilecek.
 
Mayıs 2012`de gerçeği öğrenebileceksiniz!
BTK`nın paylaştığı plana göre çalışmanın Mayıs 2012`ye kadar bitirilmesi öngörülüyor.
Halen kurumun başkanlığını sürdüren Tayfun Acarer, yaptığı açıklamada "2012 İş Planı`nda yer alan internet üzerinden kayıtlı hat sayısının öğrenilmesi ve diğer faaliyetler ile tüketici menfaatlerinin gözetilmesi hedefine ulaşılmasına katkı sağlanacaktır." dedi.
 
Çalışmayla ilgili olarak Turkcell ve Vodafone sessiz kalırken Avea yetkilileri “Şirketimizce, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) 2012 Yılı İş Planında yer alan ve kişilerin internet vasıtasıyla üzerlerine kayıtlı hat sayısını öğrenebilme imkânının sağlanmasına yönelik uygulamaya ilişkin gerekli çalışmalar BTK ile koordinasyon halinde sürdürülmektedir.” diyerek detek verdiklerini belirttiler.
(ShiftDelete.Net)

Bu haberler de ilginizi çekebilir