• DOLAR 32.575
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2428.45
  • ...
Gaziantep'te artan sıcaklar mağaralara rağbeti artırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Kalesi’nin yanında Tarihi Yeni Han'daki yaklaşık 5 asırlık mağara, 15-20 derecelik ısısı ile serinlemek isteyen vatandaşların tercih ettiği mekanlar arasında yer alıyor.

Yazın serin kışın da sıcak havasıyla vatandaşların tercih ettiği mağara, Ramazanda serinlemek isteyenlerin uğrak mekanı haline geldi.

Gaziantep’te zaman zaman 30 dereceyi bulan sıcaklıklar nedeniyle kimi vatandaşlar, gölgelik alanları tercih ederken, bazıları da mağara gezilerini tercih ediyor. Günde ortalama 250 kişinin ziyaret ettiği Kaleoğlu Mağarası'nı son haftalarda günlük ziyaretçi sayısı 500'ü aştı.

Hava sıcaklıklarının artmaya başlaması ile birlikte günlük ortalama ziyaretçi sayısının bine ulaşmasını beklediklerini belirten mağara görevlileri, uzmanların uyardığı öğle saatlerindeki güneş ışınlarından korunmanın en güzel yolunun mağaralar olduğunu ifade etti.

Gaziantep’in Fransızlar tarafından işgali sırasında hububat ve cephanelik deposu olarak kullanılan 500 yıllık Kaleoğlu Mağarası yazın serin kışın da sıcak havasıyla büyük ilgi görüyor.

Kaleoğlu Mağarası görevlisi Yakup Mermer, özellikle sıcak geçen Ramazan'da kente gelen yerli ve yabancı turistlerin hem serinlemek hem de dinlenmek için tercih ettiği mağaranın kışın da doğal ısısıyla rağbet gördüğünü belirtti.

750 metrekarelik alana sahip mağarada aynı zamanda su kuyularının da bulunduğunu ifade eden Mermer, oruç tutanların Kaleoğlu Mağarası'nı gezmesi çağrısında bulunarak, “Vatandaşların rahatladığı mağaralarda, kavurucu sıcakların aksine oldukça ferah ve serin hava bulunmaktadır. Özellikle güneş ışınlarından korunurken, mağaraların o doğal güzelliklerini görme imkânı bulunuyor.” dedi.

Mermer, “Ramazan ayında buraya gelen müşterilerimiz çok oluyor. Bu mağara 500 yıllık bir mağara. Burası daha önceleri taş ocağı olarak kullanılmış. Bu mağara kışın çok sıcak, yazın ise çok serin oluyor. Ramazan ayında da buraya gelen misafirlerimiz çok rahat bir şekilde burada oruçlarını tutabiliyorlar. Buraya gelip dinlenebiliyorlar. Aynı zamanda rahat bir şekilde serin serin gezebiliyorlar. Çünkü burası serin olduğu için Ramazan ayında burası daha çok tercih ediliyor.” ifadelerini kullandı.

Serin olduğu için mağaraya dinlemeye geldiklerini belirten ziyaretçiler ise şunları söylediler: “Havalar çok sıcak. Gezilecek bir ortam varsa o da burasıdır. Yazın ve kışın burası çok güzel oluyor. Burası çok güzel bir ortam. Mimarisi ile olsun, içindeki yapı ve mağaralar olsun burası çok güzel. Oruç ayındayız. Burası serin olduğu için biz de buraya dinlenmeye geldik. Bir şey yiyip içemezsek bile bu serin yerde oturup muhabbet edilir. Burası tam gezilecek bir yer. Hem ailece, arkadaşlarınla ve dostlarınla gezilecek bir yer. Herkese tavsiye ederim.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir