• DOLAR 32.589
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2499.378
  • ...
Sıcaklardan bunalan çocuklar cami havuzunda serinliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sıcaktan bunalan Şanlıurfalı çocuklar, serinlemek amacıyla Balıklıgöl Platosu’nda bulunan Hasan Paşa Camii avlusundaki havuza giriyor.

Çok sayıda küçük çocuk serinlemek için hemen her gün belirli saatlerde Hasan Paşa Camii’nde toplanarak girdikleri havuzda serinlemeye çalışıyorlar.

Gezmek amacıyla Balıklıgöl’e gelen yerli ve yabancı turistler ise serinlemeye çalışan çocukların ilginç görüntülerini fotoğraflamaya çalışıyor.

Geçen sene cami cemaati çocukların oluşturduğu gürültüden rahatsız olmuş yetkililere çağrıda bulunmuştu. Bunun üzerine yetkililer bu Ramazan’da mukabele öncesine kadar suya girilmesini yasaklamış, mukabeleden sonra girilmesine izin vermişti.

Oruç tuttuğu için yorulduğunu bu sebeple serinlemek için buraya geldiğini söyleyen Eyyüp Sabri Karakoç, “Oruç tutuğumuz için yoruluyoruz. Daha sonra buraya geliyoruz. Su serin olduğu için ayağımızı koyuyoruz. Mukabeleden önce girmek yasak ama sonrasında ise suya girmek serbest olduğu için tüm çocuklar birlikte suya giriyoruz.” dedi.

Suya serinlemek için girdiklerini söyleyen Muhammed Berat Yamangöz isimli çocuk da “Ben bugün oruçluyum. Havalar çok sıcak ve bunalıyoruz. Buradaki suya girerek serinliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Herkesin camiye gitmesini isteyen diğer bir çocuk ise “Herkese hayırlı Ramazanlar dilerim. Havalar sıcak olduğu için buraya gelerek serinliyoruz. Önce mukabele dinliyoruz sonra suya giriyoruz. Hem serinliyoruz hem de eğlenceli vakit geçiriyoruz.” dedi. (Ramazan Casuk-İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir