• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
Dışişleri Bakanlığı İdlib`deki saldırıyı nefretle kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA: Türkiye, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib kentinde bir pazar yerine düzenlenen hava saldırısını nefretle kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de savaş uçaklarının İdlip'te bir pazar yerini bombalayarak "yine sivilleri hedef aldığı" vurgulanarak, "Tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleştirilen ve ilk belirlemelere göre aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu 23 kişinin ölümüne yol açan bu menfur saldırıyı nefretle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Masum sivillerin hedef alınarak katledilmesinin insanlıkta yeri yoktur. Hastane, cami, pazar yeri, sığınmacı kampı gibi sivil yerleşimlere gerçekleştirdikleri ve apaçık uluslararası insani hukuk ihlali ve savaş suçu teşkil eden saldırılara mazeret üretmeye çalışanlar, uluslararası toplumla alay etmektedir. Suriye`de sivil halkın katledilmeye devam edilmesi, gerek siyasi çözüm, gerek ateşkes çabalarını baltalamakta ve Suriye halkının gözünde son derece anlamsız kılmaktadır. Suriye'de barış ve istikrarın yeniden tesisi için bu suçların önlenmesi şarttır."

Bu haberler de ilginizi çekebilir