• DOLAR 32.333
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2293.713
  • ...
Öğretmenlerden  örnek  girişim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adaklı ilçesinde iki öğretmen boş zamanlarında kiraladıkları tarlayı kapama çilek bahçesi yaparak değerlendiriyor. Öğretmenler,  İlçe Tarım müdürlüğünden aldıkları bilgi ve destekle ektikleri çilek bahçesinden iyi bir verim elde ettiklerini belirtti.

Adaklı ilçesinde öğretmenlik yapan Barış Soylu ve Emre Ünlü, boş zamanlarında değerlendirmek üzere ilçede kiraladıkları tarlayı kapama çilek bahçesi yaptı. İlçe Tarım müdürlüğünden aldıkları bilgi ve destekle iki dekar alanda ektikleri çilek bahçesinden günde 90 kg çilek hasadı yapıyorlar.

Amacımız farkındalık oluşturmak

Barış Soylu dört, Emre Ünlü de beş yıldır Adaklı’da öğretmenlik yapıyorlar. İlçe halkıyla iç içe kaynaşan ikili, boş zamanlarında ve özellikle yaz aylarında bir uğraş arayışına girdiklerini belirterek, “  Tarım İlçe Müdürlüğüne giderek fikir alışverişinde bulunduk. ‘Çilek ekiminde tarımsal destek olduğunu söylediler. Biz de ilçe merkezinde üç dönüm araziyi beş yıllığına kiralayarak ekmeye başladık. İlçe Tarım Müdürlüğünün öncülüğünde işe başladık. Masrafımız üç tonluk bir su deposu, bir de damlama sistemi için hortum oldu, gerisi el emeği. Çilek fidelerini ve poşetleri İlçe Tarım veriyor. Yılda bin TL de para desteği de veriyor.” diye konuştu.

Toprağa emek verince karşılığı veriyor

“Toprağa emek verince, kesinlikle karşılığını veriyor.” diyen Barış Soylu, “Aslen Bitlisliyim. Fidesini ektiğimiz çilek bahçesinden  Mayıs ayında ürün almaya başladık. Onuncu aya kadar devam ediyor. Çileğii bir sefer ektiğiniz zaman, 10 yıl devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Hobi olarak başladık

Söylu, “Günlük 80-90 kg satıyoruz. Adaklı’daki marketlere toptan veriyoruz, onlar da kilo halinde satıyorlar. Yarından itibaren Kiğı’ya götürüp oradaki marketlere vereceğiz. Daha sonra talep olması halinde Bingöl’e de verebiliriz.” dedi.

Aslen Kırşehirli olan Emre Ünlü adlı öğretmen ise, “Bir yıl önce hobi olarak başladık, sonra iş ciddiye başladı. Çileği geçen yıl ektik, çok verimli değildi ama emek verdik, inandık, bu sene çok şükür gayet güzel gidiyor.” şeklinde konuştu.  (Nihat Kanat-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir