• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.86
  • ...
İsrail`den Batı Şeria`ya sıkı yönetim uygulaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail işgal güçlerinin Batı Şeria'da kontrol noktalarını "güvenlik gerekçesiyle" arttırdı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail işgal güçleri Ramallah kentinin doğu ve kuzey bölgeleri ile Attara beldesi, Celezun Mülteci Kampı girişi, Abu ve Nebi Salih köylerinde yeni kontrol noktaları oluşturdu.

Söz konusu kontrol noktalarında, İsrail askerlerine saldırı girişimininde bulunduğu iddia edilen kişiyi arama bahanesiyle, Filistinlilere ait araçlarda ayrıntılı arama yapıldığı ve araçların uzun süre bekletildiği kaydedildi.

İsrail radyosunun haberinde, Ramallah yakınındaki Binyamin bölgesinde bu sabah bir kişinin kasıtlı olarak İsrail askerlerine çarpmaya teşebbüs ettiği belirtilmişti. Olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybının olmadığı, askerlerin ateş açtığı sürücünün ise çevredeki köylerden birine kaçtığı ifade edilmişti.

FRANSA VE ABD'DEN TEPKİ

Tel Aviv'de meydana gelen saldırılar sonrası İsrail hükümetince alınan tedbirlere ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner ve Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan uyarı geldi.

Mark Toner, "İsrail hükümetinin halkını korumak istemesini ve aynı zamanda bir mesaj vermeye çalıştığını anlıyoruz elbette. Ne var ki alınan ve alınacak tüm önlemler hayatlarına devam ettirmeye çalışan masum Filistinliler göz önünde bulundurularak oluşturulmalı. Masumlar cezalandırılmamalı." dedi.

Bakan Ayrault, İsrail otoriteleri tarafından Filistinlilere yönelik on binlerce giriş izninin iptal edilmesinin gerginliği tırmandırabileceğini bildirdi.

Paris'te 3 Haziran'da yapılan ve Filistin ile İsrail arasında müzakere sürecini tekrar canlandırmayı amaçlayan Ortadoğu barış müzakerelerine de atıfta bulunan Ayrault, müzakerelere dönüş konusunda elverişli koşulların yaratılması için uluslararası toplum tarafından siyasi bir inisiyatifin gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir