• DOLAR 32.565
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2427.263
  • ...
Bingöl`de Yoğun Kar Yağışı Etkili Oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Türkiye`de ağır kış şartları yüzünü göstermeye devam ediyor. Bingöl`de kar kalınlığı yüksek kesimlerde yer yer 30 ila 40 santimetreye kadar ulaştı. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Bazı araç sürücüleri araçlarına zincir takarak yollarına devam ederken, bazı araçlar ise başka araçlarla çekilerek yollarına devam etti.
 
Bingöl`de etkili olan kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili oldu. Kar kalınlığı dağlık alanlarda 30 ila 40 santime ulaşırken, kar yağışı şehir merkezinde etkili oldu. Sabah saatlerinde beyaz bir kar örtüsü ile uyanan Bingöllüler, kar altında kalan araçlarını ve kapılarının önünü temizleye başladılar. Öğrenciler ise okula gelişlerinde birbirleriyle kartopu oynayarak karın tadını çıkarmaya çalıştı.
 
Kar yağışının aralıklarla devam ettiği Bingöl`de kar kalınlığı 20 santime ulaştı. Beyaza bürünen Bingöl`de kartpostallık görüntüler oluştu.
 
Kar yağışı ile birlikte oluşan dondurucu soğuklar nedeniyle karayolları ekipleri buzlanmanın meydana geldiği güzergahlarda tuzlama çalışmaları başlattı. Bingöl Belediyesi de şehir merkezinde oluşturulan mobil ekipler ile cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışması başlattı.
 
Yoğun kar yağışı nedeniyle Yedisu-Erzincan ve Yedisu-Erzurum karayolunun ulaşıma kapalı olduğu, yol açma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.
 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nden yapılan meteorolojik uyarıda Türkiye`nin yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girdiği belirtildi. Pazar gününden bu yana etkili olan yağışlı hava, yurdu Cuma günü terk edecek.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Salı, Çarşamba ve Perşembe günü kar yağışının devam etmesi bekleniyor. Cuma ve Cumartesi günlerinde ise havanın parçalı bulutlu olacağı ifade edildi.
 
Yetkililer, kar yağışı ve buzlanma meydana geldiğinden zincirsiz yola çıkan araç sürücülerini uyararak, gribal enfeksiyon riski gibi muhtemel olumsuzluklara karşı ilgililer ve vatandaşlar uyarıldı.
 
Ali Yıldırım - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir