• DOLAR 32.584
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2429.224
  • ...
Diplomasını 20 yıl sonra aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Yahya Kemal Bayatlı Lisesi'nden 1996 yılında mezun olan Nureddin Teymur, mezuniyet sonrası bir esnaf olarak uzun yıllar çalıştı.

Uzun yıllar sonra diplomasına ihtiyaç duyan Teymur, diplomasının akıbetini sormak için mezun olduğu okula gitti. Okul idaresinden aldığı cevap üzerine şaşıran Teymur, 20 yıl önce almaya hak kazandığı diplomasını teslim aldı.

1970 yılında kurulan Yahya Kemal Bayatlı Lisesi, defalarca tadilattan geçti ve 2010 yılında yapılan molotoflu bir saldırıda yanarak kullanılamaz hale geldi. Her şartta okulun arşivi büyük bir özveri ile korundu. Okul, yapılan tadilatlardan sonra daha iyi imkanlarla eğitim vermeye devam etti.

Okulların büyük tadilatlardan geçtiğini dile getiren Yahya Kemal Bayatlı Lise Müdürü İsmet Ürüt, "2010 yılında okulumuzda yangın çıkmıştı. Okulumuzdaki yangından sonra okul tadilatı ve düzenlemesinde ciddi bir çalışma yürüttük. Arşivimizi kuruyabildik ve okulumuzu da bir kolej statüsüne getirdik. Mahallemiz, Milli Eğitim ve öğretmen camiamızın desteğiyle bir kolej gibi eğitim vermeye gayret gösteriyoruz. Koruduğumuz arşivimizin içerisinde okulumuzda 1996 yılında mezun olan ve aradan geçen 20 yıl sonra diplomasını verdiğimiz Nureddin Teymur bizleri gururlandırdı." dedi.

Uzun yıllar sonra diploma sevinci yaşayan Teynur ise "20 yıl önce Yahya Kemal Bayatlı Lisesinde diplomayı almayı hak ettim. Yıllardır esnafım ve şimdiye kadar diplomaya ihtiyacım olmadı. Aradan geçen 20 yıl sonra diplomaya ihtiyaç duydum ve almak istedim. Umutsuz bir şekilde almak için başvurdum ve sağ olsunlar okul idaresi arşivden 20 yıl öncesine ait diplomamı çıkarıp verdi. (M.Sait Çelik - İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir