• DOLAR 32.602
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.772
  • ...
İtalya`daki gurbetçiler iftarda bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İtalya'nın Como kentinde İslami hizmetlerini sürdüren Mevlana Kültür Vakfı, geleneksel hale getirdiği iftar programlarını bu Ramazan da gerçekleştirdi.

Vakfın düzenlediği iftar programına katılan Müslümanlar birbirleriyle hasret giderdi.

Mevlana Kültür Vakfı mutfağında Müslüman kadınlar tarafından hazırlanan bir birinden enfes yemekler, iftar saatinde kadın ve erkek katılımcıların damak tadına sunuldu.

Vakıf yetkilileri, iftar programlarını her hafta yapmayı planladıklarını belirttiler.

İftar sofrasına katılan Molla Yahya Yılmaz Hoca, yemekten sonra Mevlana Camiinde yaptığı konuşmada,  Ramazan orucu ve Ramazanın ehemmiyetine değindi. Ramazan'ın öncelikle tefekkür dünyamızda zihnimizin temizlenmesine vesile olacağını belirten Yılmaz Hoca, “Güncel olarak şu an İslam dünyasına baktığımızda  bütün bu kan ve revan olan olaylar, Müslümanların birbirlerini katletmesi, birbirlerine karşı kılıç bilemeleri,  birbirlerine karşı tahammül göstermemelerinin nedeninde saklı olan sebep, zihinlerinin kirlenmesidir. Yanlış bakmak, yanlış düşünmeye sevk eder. Yanlış düşüncenin amelinde sıkıntı meydana gelir. İşte Ramazan İnşallah-u Teâla bizim fikirlerimiz ve düşüncelerimiz üzerinde bir doğru istikamet oluşturacağı umudunu taşımalı.” dedi.

Molla  Yahya'nın kısa sohbetinin ardından Yatsı namazı ve teravih namazı kılındı. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir