• DOLAR 32.494
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2429.988
  • ...
Fedekâr Şehid Resul`un babası hakkın rahmetine kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da 18 Aralık 1992`de İslami hizmetlerinden dolayı PKK tarafından kurulan pusu sonucu katledilen Resul Ekinci`nin babası Ömer Ekinci (65), bir yıldır yakalandığı mide kanseri hastalığı nedeniyle vefat etti. Bu sabah saatlerinden fenalaşarak Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Ömer Ekinci yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

PKK tarafından yapılan zulüm ve haksızlıklar neticesinde köylerinden ayrılarak hicret etmek zorunda kalan Ömer Ekinci, kendisini ziyarete gelenlere sürekli sabır ve şükür temennisinde bulunarak İslami hizmetin önemine değinirdi. Ömer Amca daha önceleri oğlu şehid Resul hakkında İLKHA'ya yaptı açıklamalarda yaşadıkları zulüm ve mağduriyetleri dile getirmişti. 

PKK tarafından hunharca katledildikten sonra pamuk balyasına bağlanarak nehre atılan ve ancak 4 gün sonra cesedi çıkarılabilen Resul Ekinci`nin merhum babası Ömer Amca, oğlu hakkında şunları söylemişti: “Şehit, sürekli çevresine yardımcı olur ve olup bitenlere karşı merhametle yaklaşırdı. Çok yardımseverdi ve daima insanların dualarını alırdı. Özellikle de yaşlı insanları görünce koşar ellerindeki yüklerini taşırdı. Ancak dualarını alınca içi rahat ederdi. 1992 yılında arkadaşları aracılığıyla İslami camiayla tanıştı. Bugünden sonra bir huzur ve güven sarmıştı onu. Sürekli, ‘Ya Rabbim sana ne kadar hamd-u senalar etsem, şükürlerimi sunsam azdır. Şirk ve dalalet yeryüzünü tamamen sarmış olduğu hâlde sen hidayetini bize nasip ettin ve bize kereminle yaklaşıp tüm aileme hidayeti nasip ettin. Sen bu keremi ancak sevdiğin kullarına nasip edersin.”

Oğlunun 1992`de inandığı değerler uğruna cezaevine konulduğunu ve 3 ay zindanda kaldığını belirten baba Ömer Ekinci oğlu Resul'ün daha sonra köye döndüğünü, bir yandan Kemalizm`le diğer yandan da Komünizm'le mücadelesini sürdürmeye devam ettiğini anlatmıştı.

Ömer Ekinci Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan işlemlerinin ardından Karakilîs köyünde sevenleri ve ailesi tarafından defnedildi. (İLKHA) 














































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir