• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...
`Gençlerin mukabeleye iştiraki sevindirici`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelmesiyle birlikte Ergani`de camilerde düzenlenen mukabele programlarına halk yoğun ilgi gösteriyor. Her yaştan Müslümanın iştirak ettiği mukabele halkalarına Kur`an-i Kerim okumasını bilmeyen kimi vatandaşlar da Kur`an-i Kerim dinlemek için katılıyor.

Ramazan ayının Kur`an ayı olduğunu belirten TOKİ Camii imam hatibi Recep Güzel Hoca, gençlerin mukabeleye iştirakinin sevindirici olduğunu belirtti.

Ramazan ayının rahmet, mağfiret ve bereket ayı olduğunu ve diğer vakitlere göre salih amellere daha fazla sevap verildiğini belirten Recep Hoca, “Ramazan ayı manevi kazancın zirve yaptığı aydır. Bu vesileyle ehli iman namazıyla, orucuyla, mukabelesiyle Kur`an`ın zaman-i nüzulünü hüsnü istikbal etmek için camilere koşuyorlar. Bu manevi atmosferden nasiplerini alıyorlar. Özellikle gençlerin mukabeleye iştiraki sevindirici bir durumdur. Rabbim bu gençlerimizi ahir zaman fitnesinden muhafaza etsin ve Kur`an`ın hadimi eylesin. Rabbim Kur`an`ı bizlere şefaatçi kılsın.” ifadelerini kullandı. (İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir