• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
Bakan Kaya Midyat`ta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bazı temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Mardin`e geldi. Tarifeli uçak ile saat: 13.15`te Mardin Havalimanı`na inen Bakan Kaya, buradan Helikopter ile Midyat ilçesine geçti.

Midyat`ta ilk önce bombalı araçla düzenlenen saldırının yaşandığı İlçe Emniyet Müdürlüğü`nde incelemelerde bulunan Bakan Kaya, yanına gelen mağdur bir vatandaşı teselli etmeye çalıştı. Ağlayarak Bakan Kaya`nın yanına gelen mağdur kadın, çok korktuklarını, evlerinin yıkıldığını, hiçbir şeylerinin kalmadığını ve çok kötü durumda olduklarını söyledi.

“Büyük bir acı yaşadık”

Patlamanın yaşandığı yerde inceleme yaptıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Mardin`in Midyat ilçesinde patlamanın yaşandığı alanda incelemelerde bulunduklarını kaydederek, çok büyük bir acı yaşadıklarını söyledi.

“Terörle mücadelemiz sürecek”

Patlamanın yaşandığı İlçe Emniyet Müdürlüğü binası başta olmak üzere çevredeki binaların hasar aldığını ifade eden Bakan Kaya, hasar tespitlerinin ise yapıldığını açıkladı. Bakan Kaya, “3`ü polis 3`ü sivil vatandaşımız olmak üzere 6 canımızı verdik. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Bu kadar çocuğu yetim ve öksüz bırakan terörü lanetliyoruz. Devlet olarak vatandaşlarımızın yanındayız. Birlik ve beraberlik içinde bu terörü inşallah bitireceğiz. Tek bir terörist kalmayıncaya kadar terörle mücadelemiz sürecek.” dedi.

Bakan Kaya`dan ev ziyareti

Bakan Kaya, yaptığı açıklamanın ardından bombalı saldırıda yaralanan bir polisi evinde ziyaret etti. Bakan Kaya, basına kapalı yapılan ziyaretin ardından Midyat Engelsiz Yaşam Merkezi`ni ziyaret ettikten sonra ilçeden ayıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya`ya Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı,  İl Emniyet Müdürü Lütfullah Pekcan, AK Parti il Başkanı Mehmet Ali Dündar ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri eşlik ediyor. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan/Süleyman Tunç – İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir