• DOLAR 32.602
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2498.144
  • ...
Nusaybin`deki çatışmalardan kaçan kız TEOG birincisi oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki yaşanan olaylar nedeniyle ailesiyle birlikte evini terk etmek zorunda kalan Süheyla Dilek, anne babasından ayrılarak Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde ikamet eden öğretmen ablasının yanına yerleşti. Dilek, girdiği TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu.

Nusaybinli Süheyla Dilek, yaşanan terör olayları nedeniyle ailesiyle ilçeyi terk etmek zorunda kaldı. Süheyla Dilek, kardeşi ve kuzeniyle birlikte Bismil'de ikamet eden ablasının yanına, evin diğer bireyleri de Silopi'deki diğer ablasının yanına taşındı.

Dilek,  Eğitim-Öğretim yılının 2. döneminde Bismil'de,   Fatih Ortaokulu'na kaydını yaptı. Arkadaşlarından, ailesinden, öğretmenlerinden ve evinden  ayrılmanın üzüntüsü bir yana,  geldiği okulu, yeni arkadaşlarıyla   uyum sağlamak için uğraş vermeye başlayan Dilek, kendisine yardımcı olan herkese çok teşekkür ederken, özellikle Nusaybin'deki öğretmenlerine teşekkürü bir borç bildiğini, çünkü kendisi üzerinde haklarının çok olduğunu belirtti ve bu olayların durması tekrar eski öğretmenleri ve arkadaşlarıyla bir araya gelmeyi istediğini söyledi.

Bismil İlçe Mili Eğitim Müdürü Aydın Ak Türkiye TEOG birincisi Süheyla Dilek`i makamında kabul ederek tebrik ve hediye verdi .  Dilek`e başarılarından  dolayı kutlayan  Ak, olaya tüm öğrencilere model olacak,   ders çıkaracakları bir hikaye olarak baktığını söyledi.  

Süheyla Dilek`in bahanelerin, dezavantajların bile üstesinden nasıl gelineceğini anlatan bir başarı öyküsü kahramanı olduğuna vurgu yapan  Ak,  Dilek`in bu trajik durumu ile ilgili olarak, okul müdürlüğü ve okul rehberlik servisi ile irtibata geçilerek, öğrencimizin moral ve motivasyonu için gerekli tüm desteklerin sunulduğunu belirterek,” Öğrencimiz Süheyla Dilek`in TEOG çalışmaları için okulumuzda açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) kurslarına katıp, sınav için gerekli hazırlıklara başlandı. Öğrencimize gösterilen bu ilgi ve alakadan dolayı öğrencimiz kısa sürede yeni okuluna alışıp, yeni arkadaşlar edinerek, aynı zamanda ders başarısı da günden güne daha iyiye gitti. Süheyla Dilek, girmiş olduğu TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak, Bismil`in gururu, Türkiye birincisi olmuştur.”  dedi.

Süheyla Dilek başarısının sırrını şöyle açıkladı; “Hiçbir zaman umudunu yitirmedim. Dersi derste dinledim. Günde ortalama dört saat çalıştım  ve okuldaki DYK  kursu  bana çok büyük katkı sağladı.”   İfadelerini kullandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir