• DOLAR 32.523
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2421.6
  • ...
`Öğretmenlere Umre Ücretsiz Olmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Eğitim Bir Sen Yalova Şube Başkanı Zekeriya Yayla, "Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yaşadığı ekonomik sıkıntıları göz -önüne almadan, öğrenci ve öğretmenlerimize 760 ile 875 euro karşılığında umre bedeli belirlemesinin amacını anlamış değiliz. Bu durumda umre ziyaretinden maddi durumu iyi olanların faydalanacağı aşikardır." dedi. Öğretmenlere kutsal toprakları ücretsiz ziyaret etme hakkı verilmesi gerektiğini savundu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş imzasıyla 81 ilin Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen 5 Ocak tarihli yazıda, ülke genelinde öğrencilerin bilgi, görgü ve deneyimlerinin artırılması ve pekiştirilmesine katkıda bulunmak, kutsal topraklarda buluna ve İslam tarihin açısından önem arz eden mekanların ziyaret edilmesini sağlamak amacıyla öğretmenleri nezaretinde öğrenciler için özel umre turu planlandığı belirtildi. Yazıda, "Yarı yıl tatili dönemindeki program 5 gün Mekke, 5 gün Medine’de konaklayacak şekilde 10 günlük olarak tasarlanmıştır. Bu itibarla, okul müdürlüklerine söz konusu program ivedi duyurularak katılmak isteyen öğretmen, öğrenci ve velilerin isimlerinin en geç 9 Ocak tarihine kadar Başkanlığımıza ve müftülüklere bildirilmesi gerekmektedir." denildi.

Yalova Eğitim Bir Sen olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın yaptığı bu çalışmayı uygun buluyoruz. Bu ziyaretin öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz açısından faydalı olacağına inanıyoruz. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığ`ının, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yaşadığı ekonomik sıkıntıları göz önüne almadan, öğrenci ve öğretmenlerimize 760 ile 875 euro karşılığında umre bedeli belirlemesinin amacını da anlamış değiliz. Bu durumda umre ziyaretinden maddi durumu iyi olanların faydalanacağı aşikardır. Diyanet İşleri Başkanlığı faydalı bir iş yapacaksa, genel olarak; öğretmenlere ve öğrencilere şu an belirlediği fiyatın yarısına bir ücret belirleyerek bu kampanyayı yürütmeli ve her ilden belirli sayıda öğrenciyi, öğretmenleriyle birlikte umreye ücretsiz olarak götürmeli ve yaptığı işe bir anlam katmalıdır. Aksi takdirde yaptığı işin ticari kazanç sağlamaya yönelik bir nevi bir turizm acentalığından farkı olmayacaktır. Bu konuyla ilgili olarak tek kaygıları kendi ideolojik kaygıları olan, bazı sendikaların `Eğitim Milli olmaktan çıkarılıp medreseye dönüştürülüyor, laik ve çağdaş eğitimin üzeri örtülüyor, bu program öğrencilerde pedagojik sorunlara yol açacak` diye açıkladıkları saçmalıkları gerçekçi bulmuyoruz."dedi
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir