• DOLAR 32.519
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2427.769
  • ...
Midyat'ta saldırının izleri temizleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat’ta dün öğle saatlerinde yaklaşık bir ton patlayıcı yüklü araçla emniyet binasına yapılan saldırı sonucu 2’si polis 3’ü sivil olmak üzere 5 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 70 kişinin yaralandığı saldırı sonrası halk yaralarını sararak normal hayatlarına dönmeye çalışıyor.
 

Patlamanın sesi yaklaşık 3 kilometreden duyulurken çevresinde ise beş yüz metreye kadar tahribata neden oldu. Emniyet binasının çevresindeki bina ve ev ve işyerlerinin hemen hemen tüm camları kırıldı. Onlarca araç büyük hasar gördü. Yaklaşık iki yüz işyeri kullanılamaz hale geldi.

Olay yeri incelemenin ardından Emniyet Binası ve çevresinde zarar gören kaldırım, elektrik trafo ve panolarının onarım çalışmaları ile ön tarafının duvarları tamamen yıkılan binanın temizlik ve hafriyat kaldırma çalışmaları devam ediyor.
 

Patlamanın yaşandığı çevrede bulunan esnaflar kepenklerini açamazken bazıları olası hırsızlık nedeniyle dükkânlarının önünde nöbet tuttuğu gözlendi.  (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan/Süleyman Tunç- İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir